Мода : Новини : Living : Ретро13 АВГУСТ 2016

Супермомичетата на 90-те

Красавиците, без които модната индустрия нямаше да е същата

...бе сред главните виновници за възраждането на култа към спортното сексапилно тяло (и възползвайки се от тази слава, дори създаде тренировъчна програма, която жените от цял свят превъртат на домашното си видео и до днес). Беше една от звездите на Pepsi, за кратко съпруга на Ричърд Гиър, пробва чара си в холивудски екшън и бе водеща на шоуто на MTV House of Style. Днес тя ръководи собствен бизнес, част от който е линията за антиейдж козметика Meaningful Beauty. Но вероятно най-голямото й постижение е дъщеря й Кая Гербер, която успешно върви по модния път на своята супермайка.

...сложи своя подпис в модната история с култовата кампания на сутиените Wonderbra (1994), чийто слогън простичко гласеше: Hello, boys. Ева е любимка на ред луксозни ювелирни брандове, като Chopard и de Grisogono, а напоследък пробва уменията си на актриса с филмите Cha Cha Cha (2013) и Storyteller (2014).

...бе обявена за „моделът с най-дългите крака на планетата“, а марки като Thiery Mugler и Gianni Versace се надпреварваха за правото тя да дефилира ексклузивно с колекциите им. Днес Надя рядко приема модни ангажименти, но все още изглежда невероятно, щом стъпи на червения килим под светлината на прожекторите.

... е сред най-екзотичните лица в клуба на супермоделите. Муза на не един фотограф, Татяна обикаля целия свят, позирайки за култови кадри, които днес пълнят изложбените зали. А след участието й в клипа Freedom на Джордж Майкъл вратите на Холивуд също се отварят за нея. В последно време тя предпочита спокойствието на ранчото си в Малибу, но все пак я забелязахме в кампаниите на Valentino и Marina Rinaldi, както и като специален гост на круизните колекции на Chanel.

...се качва на високия подиум, след като печели титлата „Мис Дания“, а световната слава я достига с видеоклипа на певеца Крис Айзък Wicked Game (непосредствено след него Хелена е избрана за лице на CoverGirl и Victoria's Secret). Десет години по-късно тя застава от другата страна на обектива, разкривайки таланта си на фотограф за множество списания и кампании. Съосновател е на алтернативното модно списание Nylon и има собствена линия бижута за ювелирния бранд Pilgrim.

Списание EVA припомня 10 иконични супермодела, обърнали в нова посока колелото на модната история.

Над 25 години лицата им украсяват лъскавите корици и рекламни кампании, а нескритите бръчици по тях отразяват блестящите им неуморни крачки по високия подиум на индустрията. И докато социалните мрежи трептят от подвизите на Джиджи Хадид и Кендъл Дженър, техните първообрази се завръщат в кампании на брандове като Balmain, Marc Jacobs и Prada, разказват ни за живота си от кориците на Vogue и Vanity Fair, пълнят галериите чрез ретроспективните изложби на фотографите, чиито музи са били две десетилетия. Ясно е, че нямат никакво намерение да напускат модния Олимп, грациозно махайки за сбогом.

Вижте 5 от тях, а останалите в последния брой на сп. EVA! 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.