Скандал по холивудски: Крадена ли е роклята на Алисън Джани?

Дизайнерът Марк Боуър обвини Рийм Акра, че е изкопирала модела му

Когато Алисън Джани се качи на сцената, за да получи своя “Оскар” за ролята си в “Аз, Тоня”, всички погледи бяха вперени в нея.

Заслугата отчасти беше и на елегантната червена рокля, която актрисата беше избрала за появата си на 90-ите награди на Американската филмова академия.

Тоалетът е дело на ливанската дизайнерка Рийм Акра и е специално изработен за Алисън, която да го облече в бляскавата нощ.

Проблемът е, че дизайнът се оказа краден. Или поне така твърди колегата на Акра Марк Боуър, който се оплака в профила си в Instagram. Той публикува снимка на Джани, редом до кадър от негово ревю, от който ясно личи колко си приличат двете рокли.

“Казват, че това е най-искрената форма на ласкателство,” пише Боуър, като в коментара си под поста е отбелязал и популярния акаунт Diet Prada, станал известен с това, че вади на бял свят случаите на плагиатство в модната индустрия. Според сайта Women’s Wear Daily, Марк е коментирал и снимка на Алисън в профила на Рийм Акра, под която написал “Копие, копие, копие”. По-късно обаче, коментарът му бил изтрит.

“Хората се обадиха, за да ни поздравят за роклята,” казва Пол Марголин, президент на компанията на Боуър. “В миналото не сме имали проблеми с Рийм. Знам, че тя харесва Марк и съм сигурен, че следи работата му. Дали самата тя, или някой от екипа й, или пък стилист, е видял роклята и е поискал да я направят, няма как да знаем. Но е факт, че тя не е популярна с минималистичните си дизайни, а с деликатното апликиране на пайети и камъни. Така че със сигурност някой е видял роклята.”

Интересен факт е, че певицата Мери Джей Блайдж носи същата рокля на корицата на новия брой на списание Ebony.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НА ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ

Роклите-съкровища на наградите "Оскар"
На червения килим07 ФЕВРУАРИ 2020

Роклите-съкровища на наградите "Оскар"

Една-единствена рокля може да струва цяло състояние, когато целта е в нея да заблестиш на най-големия червен килим за годината

Емилия Кларк и още модни уау-моменти от наградите "Еми"
На червения килим23 СЕПТЕМВРИ 2019

Емилия Кларк и още модни уау-моменти от наградите "Еми"

Роклята й Valentino Haute Couture накара светкавиците да полудеят. Но на червения килим не липсваха и още бляскави появи: Зендая, Лена Хийди, Наоми Уотс, Катрин Зита Джоунс и още изискани и оригинални визии!

По червения килим с Риана на нейния Диамантен бал
На червения килим13 СЕПТЕМВРИ 2019

По червения килим с Риана на нейния Диамантен бал

Певицата бе домакин на петото поредно издание на благотворителното събитие, което сама организира

Селена Гомес и Тилда Суинтън откриха фестивала в Кан
На червения килим15 МАЙ 2019

Селена Гомес и Тилда Суинтън откриха фестивала в Кан

Двете участват заедно в "Мъртвите не умират" - лентата, с която бе открита фестивалната програма тази година