Скандал по холивудски: Крадена ли е роклята на Алисън Джани?

Дизайнерът Марк Боуър обвини Рийм Акра, че е изкопирала модела му

Когато Алисън Джани се качи на сцената, за да получи своя “Оскар” за ролята си в “Аз, Тоня”, всички погледи бяха вперени в нея.

Заслугата отчасти беше и на елегантната червена рокля, която актрисата беше избрала за появата си на 90-ите награди на Американската филмова академия.

Тоалетът е дело на ливанската дизайнерка Рийм Акра и е специално изработен за Алисън, която да го облече в бляскавата нощ.

Проблемът е, че дизайнът се оказа краден. Или поне така твърди колегата на Акра Марк Боуър, който се оплака в профила си в Instagram. Той публикува снимка на Джани, редом до кадър от негово ревю, от който ясно личи колко си приличат двете рокли.

“Казват, че това е най-искрената форма на ласкателство,” пише Боуър, като в коментара си под поста е отбелязал и популярния акаунт Diet Prada, станал известен с това, че вади на бял свят случаите на плагиатство в модната индустрия. Според сайта Women’s Wear Daily, Марк е коментирал и снимка на Алисън в профила на Рийм Акра, под която написал “Копие, копие, копие”. По-късно обаче, коментарът му бил изтрит.

“Хората се обадиха, за да ни поздравят за роклята,” казва Пол Марголин, президент на компанията на Боуър. “В миналото не сме имали проблеми с Рийм. Знам, че тя харесва Марк и съм сигурен, че следи работата му. Дали самата тя, или някой от екипа й, или пък стилист, е видял роклята и е поискал да я направят, няма как да знаем. Но е факт, че тя не е популярна с минималистичните си дизайни, а с деликатното апликиране на пайети и камъни. Така че със сигурност някой е видял роклята.”

Интересен факт е, че певицата Мери Джей Блайдж носи същата рокля на корицата на новия брой на списание Ebony.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НА ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ

На червения килим07 ФЕВРУАРИ 2020

Роклите-съкровища на наградите "Оскар"

Една-единствена рокля може да струва цяло състояние, когато целта е в нея да заблестиш на най-големия червен килим за годината

На червения килим23 СЕПТЕМВРИ 2019

Емилия Кларк и още модни уау-моменти от наградите "Еми"

Роклята й Valentino Haute Couture накара светкавиците да полудеят. Но на червения килим не липсваха и още бляскави появи: Зендая, Лена Хийди, Наоми Уотс, Катрин Зита Джоунс и още изискани и оригинални визии!

На червения килим13 СЕПТЕМВРИ 2019

По червения килим с Риана на нейния Диамантен бал

Певицата бе домакин на петото поредно издание на благотворителното събитие, което сама организира

На червения килим15 МАЙ 2019

Селена Гомес и Тилда Суинтън откриха фестивала в Кан

Двете участват заедно в "Мъртвите не умират" - лентата, с която бе открита фестивалната програма тази година