Галерии : Мода : Мода : Новини26 ФЕВРУАРИ 2016

Симфония в синьо: Pantone обяви цветовете на есен 2016

Това са десетте нюанса, които застават на върха на тенденциите

Наситеният Riverside навява усещане за спокойствие и баланс, и доминира при Rebecca Minkoff и Lela Rose.

Няма сезон, в който някакъв нюанс наситено червено да не присъства на дефилетата. За есен 2016 дизайнери като Christian Siriano и Bibhu Mohapatra избират Aurora Red - смел, ярък и доминиращ.

Неутралният кафяво-бежов нюанс на сезона носи името Warm Taupe и, както подсказва то, е топъл цвят, който отриваме в колекцията на Iris Von Arnim. Едно от най-добрите му качества е че действа като празно платно, на което по-ярките цветове изпъкват.

Любителите на природата ще открият себе си в този зелен цвят, вдъхновен от тучните поляни - Lush Meadow, който доминира в предложенията на Tadashi Shoji.

Дори розовото открива своето място в есенния ни гардероб, участвайки в принтовете на Rachel Pally. Dusty Cedar изглежда като комбинация от сливово и светло бордо.

Следващ в неутралната палитра е Potter's Clay - комбинация от оранжево и кафяво, близка до керемиденото, която забелязахме в ревюто на Katherine Kung.

Другият розов цвят носи името Bodacious и е по-наситена алтернатива на цвета на 2014 "Искряща орхидея". Видяхме го на дефилето на Rubin Singer.

Любимият ни цвят горчица вече е "по-пикантен" - Spicy Mustard, a от Charles & Ron ни доказват, че той успешно участва в цветови комбинации за есента.

Един по-светъл нюанс на графитеното е Sharkskin, който с еднакъв успех се съчетава и с други цветове, но и играе главна роля в монохромни тоалети. (Taoray Wang, QUINN и Nicholas K)

Airy Blue е мека основа за принтовете на Nicole Miller, Yoana Baraschi и Noon by Noor.

Пригответе се за есен, оцветена в нежни нюанси на синьото. 

От американската компания Pantone обявиха кои ще бъдат хитовите цветове за следващия сезон, базирайки се на новите колекции, които модните дизайнери в момента представят на седмиците на модата в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж.

Първото място се заема от нюанс, наречен Riverside – наситен син цвят, напомнящ най-дълбокото място в реката, откъдето идва и името му. Друга версия на синьото, която намира мястото си в топ 10, е Airy Blue – по-светъл и по-приглушен цвят небесносиньо, нетипичен избор за есента. 

Сред десетте цвята на Pantone откриваме и няколко неутрални предложения, сред които вариации на топлото кафяво, горчица и сиво. Яркото, наситено червено също доминира на дефилетата. Вижте останалите в галерията! (снимки: Pantone)

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА МОДА

Рокля тип кафтан – най-удобният летен тренд
Мода07 ЮЛИ 2020

Рокля тип кафтан – най-удобният летен тренд

Дрехата, която ще ви помогне да посрещнете жегите със стил

Най-доброто от колекцията на Виктория Бекъм
Мода18 СЕПТЕМВРИ 2018

Най-доброто от колекцията на Виктория Бекъм

Селекция на най-добрите попадения за пролет/лято 2019

Plus-size моделите, които променят модната индустрия
Мода01 АПРИЛ 2016

Plus-size моделите, които променят модната индустрия

Те са размер секси и не се страхуват да го покажат!

Нов прочит: Как да носим слим дънките този сезон
Дрескод22 МАРТ 2016

Нов прочит: Как да носим слим дънките този сезон

Внасяме доза градски шик в съчетанията с класическия деним