Мода : Новини30 ЯНУАРИ 2019

Шок бомба, H&M спират с големите намаления

Компанията въвежда нова политика

Скоро големите намаления в H&M ще бъдат мираж, “заплаши” ръководството на компанията.

Новата политика на гиганта за бърза мода ще е насочена към това да продава повече дрехи на редовна цена. Звучи ви като шопинг апокалипсис? И на нас.

“Намаленията убиват креативността”, казва новоназначеният президент на компанията за Северна Америка Мартино Песина пред Business Insider. “Намаленията са шорткът, който използваш веднъж. За следващия сезон обаче трябва да измислиш нещо още по-голямо. И накрая се оказва, че целият процес се свежда до планиране на кампаниите с намаления”.

Новият бизнес план на H&M е насочен към това да накарат потребителите да плащат редовната цена. Стратегията е насочена както към по-големи печалби, така и към подобряване на имиджа на марката.

Разбира се, H&M ще продължат да правят сезонни намаления, но не толкова, колкото бе в последните сезони.

През миналата година компанията се принуди да обяви намаления до -70% на огромен брой залежали артикули. През март H&M признаха, че имат на склад стока за 4.3 милиарда долара, която трябва да намерят начин да разпродадат. Затова и клиентите им получиха привилегията да пазаруват доста неща на изключително изгодни цени.

Според доклада им за декември, в момента компанията има стара стока за 3.9 милиарда. Според анализатори, до голяма степен проблемът на компанията идва от по-тромавото им обслужване при онлайн пазаруване в сравнение с конкуренти като Asos и Baddoo.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Новини19 АПРИЛ 2019

Казват, че това е най-удобният сутиен в света

Incredible Bra сега идва в нови, пролетни цветове

Новини18 АПРИЛ 2019

Ирина Шейк в тъжна приказка на Versace

Ирина Шейк се преобрази в черен лебед

Новини17 АПРИЛ 2019

Дженифър Лопес е модната икона на годината

Признанието е на Съвета на американските дизайнери

Новини16 АПРИЛ 2019

Жасмин Туукс на корицата на Harper's Bazaar

Жасмин се снима в марки като Chanel, Alexander McQueen и Prada.