Съвети за успех от една легенда в модата: Даян Фон Фюрстенберг

“Можеш да слушаш какво ти говорят всички и все пак да последваш сърцето си.”

Когато младата Даян Фон Фюрстенберг пристига в Ню Йорк с куфар, пълен с пъстри трикотажни рокли, тя се надява да успее, но надали и в най-смелите си мечти вижда модната империя, с която свързваме името ѝ днес.

Историята на жената, която създава роклите тип “прегърни ме”, е една от най-вдъхновяващите в модната индустрия. С помощта на тези рокли, Фюрстенберг създава своята модна къща от нищото, докато обикаля с тях от врата на врата, а нейният талант и бизнес усет най-накрая са оценени от тогавашната редакторка на VOGUE Даяна Вриланд. Амбициозната европейка успява да превърне своите модели в ярки цветове и животински принтове в задължителни за гардероба на модерната американка през 70-те години, а заедно с тях, тя вдъхвала увереност на жените, които ги носят.

През 90-те Даян се превръща в пионер на телешопинга, а днес дори има свое модно риалити по E! Наскоро списание The Business Journal събра нейните най-важни мисли и съвети към младите жени, които се стремят към успешна кариера. Ето ги и тях:

Съвети за успех от една легенда в модата: Даян Фон Фюрстенберг

“Най-важното нещо е да вярваш в това, което правиш. Това да дефинираш целта си, да знаеш какво вършиш, е от огромно значение.”

“Щедростта е най-добрата инвестиция, която можеш да направиш.”

“В някои дни съм уверена, в други се чувствам като губещ. На света няма успели хора, които все някога да не са се чувствали губещи, те просто не съществуват.”

“Когато бях малко момиче, не знаех какво искам да правя, но знаех в каква жена исках да се превърна. Знаех, че искам да бъда независима жена, която е взела живота си в ръце и това е всичко. Мисля, че най-важното нещо е да бъдеш честна със себе си и да разбереш къде е пътя ти.” 

Съвети за успех от една легенда в модата: Даян Фон Фюрстенберг

“Как би могла да надминеш себе си, ако никога не се изправяш пред предизвикателства или пък прехвърляш проблемите си на някой друг?”

“Когато говориш за бизнес, когато говориш за любов, когато говориш за красота, трябва да имаш своята истина, да вярваш в нея и да държиш на нея. Трудно е, дори когато си успяла, да останеш вярна на себе си.”

“Страст и постоянство, ето това има значение. Мечтите са постижими и можеш да направиш така, че фантазиите ти да се сбъднат, но няма пряк път към тях.”

“Учиш се, но продължаваш да бъдеш любопитна, да слушаш. Бъди информирана, бъди заинтересована. Увери се, че това, което даваш на хората, има смисъл и им предлагаш нещо уникално.” 

Съвети за успех от една легенда в модата: Даян Фон Фюрстенберг

“Не жали себе си. Питай се: “Има ли смисъл това, което върша? Луда ли съм?” Можеш да слушаш какво ти говорят всички и пак да следваш сърцето си. Най-голямата грешка е да направиш нещо, а след това да осъзнаеш, че не си искала да го правиш, но някой ти е казал.”

“Всичко опира до фокуса. Най-хубавото ми качество е импулсивността ми, но тя е и най-лошото. Когато една идея не сработи, просто трябва да го приемеш и да продължиш напред.”

“Не можеш да омаловажиш силата на увереността. Можеш да кажеш същото нещо, но ако го кажеш с увереност, то ще звучи различно. Не можеш да я фалшифицираш.”

“Най-важното нещо е да знаеш с кого си партнираш и какво очакват те от това. Във всички преговори се поставяй на мястото на другия и се запитай какъв е неговият интерес. Увери се, че накрая стигате до съгласие по всеки въпрос.”

Снимки: Vogue; Instagram@DVF

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КАРИЕРА

Тихата причина за стреса при работата от вкъщи
Кариера14 ДЕКЕМВРИ 2021

Тихата причина за стреса при работата от вкъщи

Ниското качество на звука при работа от вкъщи води до 29% по-висока тревожност

Най-силен е този екип, който... клюкари
Кариера03 НОЕМВРИ 2021

Най-силен е този екип, който... клюкари

Според проучванията всеки ден отделяме средно по 52 минути, за да говорим за другите

5 признака, че трябва да напуснете работата
Кариера06 ОКТОМВРИ 2021

5 признака, че трябва да напуснете работата

Когато стресът започва да влияе на здравето ви, е време да се замислите дали това е правилното работно място за вас

Равенство и доверие: Колко са важни на работното място
Кариера09 АВГУСТ 2021

Какво да направим преди 8 часа в понеделник, за да е успешна цялата ни седмица?

Мотивирайте се още от началото на първия работен ден