Мода : Новини16 ФЕВРУАРИ 2018

Последното ревю на Carolina Herrera и още от седмицата на модата в Ню Йорк

Дизайнерката си взе сбогом с модния подиум, а на фокус бе нейната запазена марка – бялата риза

Обемни поли от цветна тафта, контрастиращи широки колани и бели ризи – такъв беше финалът на последното ревю на Каролина Ерера.

Дизайнеркат се оттегли от позицията на креативен директор на марката, която сама създава през 80-те години. Нейното място ще наследи Уес Гордън, който на края на шоуто в Ню Йорк поднесе на Ерера огромен букет от червени рози.

Каролина обаче е категорична, че това не е пенсиониране. Тя ще влезе в ролята на международен посланик на бранда, кйто в последните няколко десетилетия е отражение на собствения й вкус. Тя, също като моделите, беше облечена с бяла риза, покланяйки се за последно пред публиката си, състояща се от дизайнери, супермодели и музи, превърнали се в нейно семейство.

“Това беше красив финал на едно ревю и цяла ера за нюйоркската мода,” каза Карли Клос пред Тhe Post, допълвайки, че първото шоу, което е открила, е било именно на Ерера. “Тя е невероятна жена и през цялата ми кариера ме е подкрепяла както професионално, така и лично.”

Дизайнерът Прабал Гурунг допълва: “Госпожа Ерера беше мой ментор и оказа огромно влияние върху кариерата ми. Най-добрият съвет, който някога ми е давала, е следният: Никога не слушай какво говорят журналистите. Слушай жените. Това е всичко, от което един дизайнер има нужда.”

Акценти от последната колекция на Carolina Herrera и ревютата на Michael Kors, Coach, Calvin Klein и Marc Jacobs вижте в галерията. (Снимки: Profimedia)

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Новини19 АПРИЛ 2019

Казват, че това е най-удобният сутиен в света

Incredible Bra сега идва в нови, пролетни цветове

Новини18 АПРИЛ 2019

Ирина Шейк в тъжна приказка на Versace

Ирина Шейк се преобрази в черен лебед

Новини17 АПРИЛ 2019

Дженифър Лопес е модната икона на годината

Признанието е на Съвета на американските дизайнери

Новини16 АПРИЛ 2019

Жасмин Туукс на корицата на Harper's Bazaar

Жасмин се снима в марки като Chanel, Alexander McQueen и Prada.