Мода : Новини16 ФЕВРУАРИ 2018

Последното ревю на Carolina Herrera и още от седмицата на модата в Ню Йорк

Дизайнерката си взе сбогом с модния подиум, а на фокус бе нейната запазена марка – бялата риза

Обемни поли от цветна тафта, контрастиращи широки колани и бели ризи – такъв беше финалът на последното ревю на Каролина Ерера.

Дизайнеркат се оттегли от позицията на креативен директор на марката, която сама създава през 80-те години. Нейното място ще наследи Уес Гордън, който на края на шоуто в Ню Йорк поднесе на Ерера огромен букет от червени рози.

Каролина обаче е категорична, че това не е пенсиониране. Тя ще влезе в ролята на международен посланик на бранда, кйто в последните няколко десетилетия е отражение на собствения й вкус. Тя, също като моделите, беше облечена с бяла риза, покланяйки се за последно пред публиката си, състояща се от дизайнери, супермодели и музи, превърнали се в нейно семейство.

“Това беше красив финал на едно ревю и цяла ера за нюйоркската мода,” каза Карли Клос пред Тhe Post, допълвайки, че първото шоу, което е открила, е било именно на Ерера. “Тя е невероятна жена и през цялата ми кариера ме е подкрепяла както професионално, така и лично.”

Дизайнерът Прабал Гурунг допълва: “Госпожа Ерера беше мой ментор и оказа огромно влияние върху кариерата ми. Най-добрият съвет, който някога ми е давала, е следният: Никога не слушай какво говорят журналистите. Слушай жените. Това е всичко, от което един дизайнер има нужда.”

Акценти от последната колекция на Carolina Herrera и ревютата на Michael Kors, Coach, Calvin Klein и Marc Jacobs вижте в галерията. (Снимки: Profimedia)

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Новини26 МАРТ 2020

Скъпоценните талисмани на Dior

Кара Делевин е съвършената муза за тази колекция, съчетала младежка бунтовност с ултимативен лукс

Новини25 МАРТ 2020

Креативната лаборатория на Bottega Veneta

Италианската луксозна марка ни предлага как да оползотворим времето си вкъщи

Новини24 МАРТ 2020

Пандемията ще промени света на модата. Какви са прогнозите?

И дали качеството окончателно ще вземе връх пред количеството