Мода : Новини06 НОЕМВРИ 2012

Никола Гескер напуска Balenciaga?

Никола Гескер, дизайнерът, който възроди марката Balenciaga и беше начело на компанията цели 15 години ще напусне поста си

Никола Гескер, дизайнерът, който възроди марката Balenciaga и беше начело на компанията цели 15 години ще напусне поста си. 

Според WWD двете страни са взели “общо решение да прекратят работните си отношения”, което ще влезе в сила от 30 ноември. Все още не е обявено кой ще поеме поста на Гескер.

Новината идва доста изненадващо, първо защото това е едно от най-дългите и успешни партньорства между дизайнер и френска модна къща (другите примери са Марк Джейкъбс и Louis Vuitton, Карл Лагерфелд и Chanel).

Разбира се, тук идва и фактът, че нещата тъкмо се успокоиха на модния фронт след скорошните неразбирателства в Christian Dior, където Ралф Саймънс получи критика и за втората си колекция за модната къща, след като замени Джон Галиано, а пък в Yves Saint Laurent също възникнаха спорове, заради наследникът на Стефано Пилати – Хайди Слиман.

Не можем да не се запитаме какъв ли би бил следващият ход на Гескер? От една страна, той винаги е бил от типа дизайнери, които предпочитат да са зад кулисите и не харесват светлината на прожекторите. Но от друга, зад него стои славата му на човекът, който изстреля Balenciaga обратно в модните висини и превърна бранда в голяма сила за индустрията. Не е изключено съвсем скоро да го видим начело на своя лична марка.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.