Мода : Новини15 МАРТ 2018

Move over! Instagram не е само за малки момиченца

Модни инфлуенсъри над 50, които внасят колорит във фийда ни всеки ден

Айрис Апфел - Независимо дали я познавате по име, със сигурност сте виждали снимки на Айрис в не един и два сайтове за мода. Интериорен дизайнер по професия, 96-годишната Апфел е нюйорска стилна легенда без конкуренция. Кръглите овърсайз очила и обемни аксесоари са нейна запазена марка, а вкусът й е пъстър, ексцентричен и запомнящ се.

Линда Родин - Модел, стилист, beauty предприемач и изобщо ентусиаст за всички неща, свързани с красотата и стила, Линда може да послужи за пример на много млади дами. Нейният стил е семпъл, но в него винаги има акцент, който привлича вниманието. Рядко ще я видите без яркото червило и очарователния й пудел Уинкс.

Линда Фарго - Линда е модна легенда зад кулисите на индустрията. Като директор дамска мода в Bergdorf Goodman тя има поглед върху всичко онова, което е модерно и актуално, и не се страхува да експериментира с него. Ярките цветове и приковаващи погледа принтове са нейн специалитет.

Мей Мъск - Мей работи като модел повече от 50 години, а през това време е постигнала немалко успехи в индустрията, включително да сключи договор с козметичен бранд, който подписва на 69! Фамилията й има защо да ви е позната - тя е майка на милиардера Илън Мъск.

Лин Слейтър - Създател на блога "Инцидентната икона", Лин е професор от университета Фордхам, решена да се посвети на любовта си към модата. Вместо обаче да се фокусира върху антиейдж теми, тя представя остаряването като естествен процес, пречупен през собствените й урбанистични и артистични призми. Очевидно е, че й се получава!

Беатрикс Ост - Актриса, художник и продуцент, Беатрикс има своя запазена марка - лилавата й коса често е увита в ярък тюрбан. Стилът й представлява еклектичен микс от различни модни течения, а за финал винаги има и щипка цвят, под формата на червено червило.

Олга Кондрашева - За разлика от останалите дами в този списък, Олга се фокусира основно върху работата си като модел. 72-годишната дама е звездата на първата руска агенция за възрастни модели.

Валери Фон Собел - Артист и филантроп, Валери е от онези жени, чието излъчване просто пленява на секундата. Стилът й, както и изкуството й да прави скуптури, не се подчинява на никакви правила и догми, а любовта й към смелите аксесоари, пъстри шапки и овърсайз бижута е видна от всяка нейна визия в Instagram акаунта й.

Макар при споменаването на Instagram често да говорим за моделите на Victoria’s Secret, стилни икони като Киара Ферани или звезди като Криси Тийгън, истината е, че в социалната мрежа откриваме все по-нестандартни източници на вдъхновение.

И това е меко казано прекрасно, тъй като тя дава поле за изява на дами, които не са размер S или отдавна са прехвърлили типичната за инфлуенсърите възраст.

За последните си говорим днес, показвайки ви най-колоритните образи на онази част от Instagram, която не се снима по бански на Малдивите или със смути в ръка в Лос Анджелис. Тези жени са синоним на истинския стил – онзи, който се гради с години, не се подчинява на правила и е отражение на истинската същност на една жена. 

Те не следват сляпо тенденциите, а напротив, сами ги създават. И точно затова ни вдъхновяват!

Жените на 70 и техните истини за живота и остаряването 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Новини24 ЮНИ 2019

Latest Look: Джеф Голдблум и съпругата му са модни близнаци

Актьорът и нежната му половинка координираха летните си визии за среща

Новини21 ЮНИ 2019

Модната индустрия отдаде почестите си: Карл завинаги

За пореден път модната индустрия отдаде своите почести към покойния дизайнер

Новини20 ЮНИ 2019

Провал ли беше гримът на Рири за събитието на Fenty?

Създателката на линията Fenty Beauty се появи на партито си с грим, който отразяваше светкавиците на камерите

Новини19 ЮНИ 2019

Latest Look: Алекса Чънг с рокля в керемидено

Необичаен цвят за лятна рокля, но ето, че на нея й стои перфектно