Кралицата на червените устни

Стилната еволюция на Гуен Стефани в 15 снимки

В далечната 1998 г. Гуен е във вихъра си, а това значи и много експерименти с външния вид. Не сме сигурни, че харесваме тоалета, но не можете да отречете колко ефектно се допълва с цвета на косата ѝ.

Разбира се, че Стефани е фен на ексцентричната дизайнерка Вивиън Уестууд! А помните ли я в "Авиатор"? За премиерата на филма Стефани минава по червения килим именно в рокля на британката.

На наградите Grammy през 2006 г. е облякла наедряващото си коремче в принт. Вместо да го крие, дизайнът на роклята подчертава, че Гуен чака дете от съпруга си Гавин Росдейл.

Експериментите продължават! Кой би предположил, че едно такова бюстие е подходящо за червен килим? Гуен не само го доказва, но и го съчетава с панталон с широка горна част, което си е доста рисковано.

Смел избор прави и за партито на Vanity Fair след Оскарите през 2009 г. Роклята с ресни ѝ стои чудесно и макар цялата да е в черно, червените устни отново осигуряват контраст.

Като истинска дама я виждаме на бала на музея Метрополитън през 2010 г. Нежната златиста рокля с прозрачни елементи на бюстието носи нейния бунтарски подпис, заради черния сутиен отдолу.

Тя може да е майка, певица, дизайнер и модна икона едновременно! На ревюто на L.A.M.B. през 2011 г. Гуен дефилира заедно със сина си, а ние сме влюбени в гащеризона с принт.

Коренна промяна: На събитието на amfAR в Кан през 2011 няма и следа от яркото червило, но затова пък Гуен е зашеметяващо секси в черната си рокля със златен акцент.

Няма как да не отбележим, че сме влюбени и в ежедневния й стил. И едва ли е изненада за някого, че червените устни присъстват и в него.

Градски, леко рок-шик, но подчертано женствен, стилът на Гуен за всеки ден съчетава удобството, но и личният й поглед към модата и тенденциите.

Спортният шик също се подчинява на нейните правила, в които малките детайли са на почит: тишърт с ярък принт и още по-ярки маратонки в този случай.

На наградите на MTV през 2014 г. певицата избира гащеризон, част от собствената й колекция за L.A.M.B.

По червения килим на Grammy 2015 звездата мина в гащеризон на Versace, отличаващ се с атрактивно бюстие.

Вече в компанията на новата си любов Блейк Шелтън, през 2016 на партито на Vanity Fair след "Оскар"-ите, Гуен грее в червена рокля на Yanina Couture.

Излизайки извън зоната си на комфорт и изненадвайки модните хроникьори, на събитие в края на 2016 г. Стефани избира тоалет на Marchesa, поставящ я в светлината на прожекторите.

Честит рожден ден, Гуен!

Можете ли да повярвате, че това пънк момиче днес навършва 48? Ако съдим по стила й, никога не бихме го предположили.

Нейната модна еволюция започва от сцената на No Doubt и преминава през червените килими на Холивуд, подиумите на New York Fashion Week за да достигне до малкия екран и шоуто The Voice. Певица, дизайнер на L.A.M.B., актриса и музикален коуч – кариерата на Гуен прави завой след завой, а същото важи и за стила й. “Екстравагантна” е нейното второ име и затова често попада в нашите списъци с най-добре облечени звезди.

И макар днешната Гуен да е в пъти по-различна от тази, която изпя “Don’t Speak” през 1996 г., две неща остават непроменени в имиджа й: великолепните червени устни и платинените къдрици. Те се появяват в почти всяка от визиите в галерията по-долу, с които проследяваме еволюцията на стила й.

Снимки: Profimedia

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗВЕЗДЕН СТИЛ

Ким Кардашиян
Звезден стил02 МАЙ 2023

Ким Кардашиян прегръща новите тенденции за прозрачност

Беше ред на инфлуенсърката да въведе изцяло нова концепция за прозрачност в модния свят.

Риана в огнено червено на романтична вечер с A$AP Rocky
Звезден стил26 АПРИЛ 2023

Риана в огнено червено на романтична вечер с A$AP Rocky

Бременна с второто си дете, суперзвездата отново предизвика фурор по улиците на Ню Йорк.

Джена Ортега в стил Coachella
Звезден стил20 АПРИЛ 2023

Джена Ортега в стил Coachella

Готическа, но лятна. Изгряващата актриса не се отказва от тъмните нотки в стила си, отдавайки почит на емблематичната героиня, която я превърна в сензация.

Риана с две прекрасни визии в Париж
Звезден стил19 АПРИЛ 2023

Риана с две прекрасни визии в Париж

Суперзвездата и рапърът A$AP Rocky започнаха седмицата си в Париж. Ход, който подсили спекулациите, че Риана може наистина да присъства на Met Gala на 1-ви май.