Мода : Новини04 СЕПТЕМВРИ 2019

Известният фотограф Питър Линдберг почина

Сбогуваме се с един от големите таланти в модния свят

Модният свят загуби Питър Линдберг на 74-годишна възраст.

С публикация в инстаграм от името на близките му бяха съобщени тъжните новини. Причина за смъртта му не е обявена, но той работеше до последно със същия ентусиазъм както винаги.

Неговата работа е една от най-разпознаваемите в света на фотографията. Той създаде нова форма на съвременния реализъм, повлиян от документалната, журналистическата и уличната фотография. Неговите снимки са най-често черно-бели или в по-студени тонове, но рядко са прекалено обработвани с фотошоп. Питър е искал да запази истинското в моделите си и често е казвал, че е отговорност на фотографа да освободи жените от оковите, в които стремежът към перфектното ги поставя.

Линдберг е отраснал в Дуйсбург, Германия и градът силно е повлиял творчеството му. Всъщност живописните гледки в околията са го вдъхновили да се занимава с фотографията.

Неговият личен идол е бил Винсент Ван Гог и дори е обичал да обикаля любимите места на твореца, за да създава творбите си пряко от неговото вдъхновение.

Светата Троица: Линда, Кристи и Наоми се събраха след десетилетие

Неговата кариера процъфтява през 1988 година, когато създава фурор с фотосесия на модели, облечени в скромни еднакви тоалети с бели тениски. Следващата година снима младите Синди Крауфорд, Наоми Кембъл, Кристи Търлингтън, Линда Еванджелиста и Татяна Патиц и прави всяка една от тях звезди в модния бизнес.

Един от последните му проекти е септемврийският брой на списание Vogue, в който в колаборация с Меган Маркъл създаде корицата с 15 видни лица. Херцогинята също изрази почита си към фотографа с публикация в инстаграм.

Известният фотограф Питър Линдберг почина

Меган Маркъл е гост редактор на септемврийския Vogue

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.