Мода : Новини04 СЕПТЕМВРИ 2019

Известният фотограф Питър Линдберг почина

Сбогуваме се с един от големите таланти в модния свят

Модният свят загуби Питър Линдберг на 74-годишна възраст.

С публикация в инстаграм от името на близките му бяха съобщени тъжните новини. Причина за смъртта му не е обявена, но той работеше до последно със същия ентусиазъм както винаги.

Неговата работа е една от най-разпознаваемите в света на фотографията. Той създаде нова форма на съвременния реализъм, повлиян от документалната, журналистическата и уличната фотография. Неговите снимки са най-често черно-бели или в по-студени тонове, но рядко са прекалено обработвани с фотошоп. Питър е искал да запази истинското в моделите си и често е казвал, че е отговорност на фотографа да освободи жените от оковите, в които стремежът към перфектното ги поставя.

Линдберг е отраснал в Дуйсбург, Германия и градът силно е повлиял творчеството му. Всъщност живописните гледки в околията са го вдъхновили да се занимава с фотографията.

Неговият личен идол е бил Винсент Ван Гог и дори е обичал да обикаля любимите места на твореца, за да създава творбите си пряко от неговото вдъхновение.

Светата Троица: Линда, Кристи и Наоми се събраха след десетилетие

Неговата кариера процъфтява през 1988 година, когато създава фурор с фотосесия на модели, облечени в скромни еднакви тоалети с бели тениски. Следващата година снима младите Синди Крауфорд, Наоми Кембъл, Кристи Търлингтън, Линда Еванджелиста и Татяна Патиц и прави всяка една от тях звезди в модния бизнес.

Един от последните му проекти е септемврийският брой на списание Vogue, в който в колаборация с Меган Маркъл създаде корицата с 15 видни лица. Херцогинята също изрази почита си към фотографа с публикация в инстаграм.

Меган Маркъл е гост редактор на септемврийския Vogue

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Новини17 СЕПТЕМВРИ 2019

На филмовия фестивал във Венеция имаше български рокли

Светослав Колчагов облече италианската актриса Елиана Мильо

Новини16 СЕПТЕМВРИ 2019

Акценти от пролетното ревю на Виктория Бекъм

Неочаквана доза ефирна женственост завладява бранда, известен със своя по-скоро строг шик

Новини16 СЕПТЕМВРИ 2019

Риана с бална рокля и бели маратонки Nike

Певицата се преобу за удобство след Диамантения си бал, но и това съчетание се е получило

Новини13 СЕПТЕМВРИ 2019

Рита Ора за Escada: Дързостта й е като втора кожа

Луксозният бранд отново избра да работи с певицата