Мода : Новини22 МАРТ 2018

Италианската кралица на уличната мода

Защо наричат Джована Баталия “Ким Кардашиян на Милано”, разказва самата тя

Всички обичат Джована Баталия!

Не само почитателите на модата, но и най-популярните медии в света я обожават. The Telegraph я нарича жената, чиито гардероб искат да притежават всички, а GRAZIA UK я коронясват за италианската кралица на уличния стил.

38-годишната Джована е родена в Милано в семейство, което е много силно свързано с изкуството. Баща й е художник, а майка й преподава скулптура в Brera Fine Arts Academy, където нашата главна героиня също е учила, точно като майка си – скулптура. Баталия има двама братя и сестра, които, разбира се, също не са се насочили към финансовите борси или маркетинга, а към арт сцената – по-големият й брат Антонио има своя галерия в италианската столица на модата, сестра й Сара е дизайнер, а най-малкият в семейството – Луиджи се грижи за сценографията по време на фотосесиите на много от най-големите модни брандове. “Понеже сме в една професионална среда имаме много общи приятели и познати и когато излезем в родния ни град всички се шегуват с нас, че сме като Кардашиян в Милано – толкова сме много и все на едно място”, разказва Джована.

Италианката започва професионалния си път като модел, но още от рано осъзнава, че тази работа не е за нея. След като трупа известен опит и контакти, решава да се пробва като стилист. Започва от неизвестни списания и плаща сама за всичко: дрехи, снимки, локации. Докато Ана Дело Русо, която по това време работи за L’Uomo Vogue, не й подава ръка. По-късно Джована се мести в Ню Йорк, където стрийт стайл фотографът Скот Шуман заснема Джована за прохождащия си блог The Sartorialist. Не след дълго вълната на социалните медии залива света и без дори да осъзнава момичето от Милано се превръща в една от първите модни икони в интернет, провокирали всички да се влюбят в тях посредством уникалния им личен стил. “Всички искаха да знаят какво съм облякла”, споделя тя.

Повече за италианската street style икона четете в новия брой на списание Grazia!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.