Living : Лица : Мода : Новини19 ДЕКЕМВРИ 2016

Instagram кралиците на модния свят

От Джиджи Хадид до Виктория Бекъм, ето кои са най-следваните фешънисти на 2016!

Ако някой модел може да бъде по-успешен от Кендал Дженър, то това е най-добрата й приятелка. 2016 без съмнение беше годината на Джиджи, която е едно от най-влиятелните имена в модния свят. Безброй корици за VOGUE, ревюта за най-големите имена в бранша и собствени колекции, блондинката е на върха на кариерата си. А плътно до нея е гаджето й Зейн Малик, който е още една причина феновете й да я следят отблизо.

С типичното си британско чувство за хумор Кара винаги е била любимка на модния свят. Отскоро моделът се преквалифицира в актриса и използва социалните мрежи, за да промотира филмите си. С участие в един от хитовете на 2016 "Отряд самоубийци", Делевин затвърди позициите си в Холивуд, а идната година се очертава още по-успешна за нея.

Когато си част от фамилия Болдуин и си в компания с най-известните топмодели в момента, амбицията ти да стъпиш на котешката пътечка рано или късно става реалност. Такава беше 2016 за Хейли, която най-накрая направи дебюта си в рамките на седмицата на модата в Ню Йорк, а след това я видяхме и в Лондон и Милано.

Тази година Бела окончателно избяга от сянката на по-голямата си сестра. Задължително присъствие на ревютата на Versace, Fendi, Donna Karan и куп известни модни къщи, брюнетката блесна със своя собствена светлина и привлече вниманието на модния свят. Дебютът й за Victoria's Secret пък бе черешката на тортата за 2016.

Дори хипстърските очила и прокъсаният деним не могат да прикрият сексапила, който Емили излъчва. Моделът и актриса често радва феновете си с изкушаващи кадри от екзотични дестинации, на които позира по изрязани бански. Някое и друго голо селфи също не отсъстват от профила й.

Последователите на Виктория получават не само задкулисен поглед към най-новите й колекции, но и към живота й. Майката на 4 деца и съпруга на Дейвид често споделя фамилни снимки, а също и такива с най-близките си звездни приятелки. Като този кадър от сватбата на Ева Лонгория, чиято рокля създаде специално за нея.

Моделът, който не се страхува да нарича нещата с истинските им имена! Ако следвате Криси, то знаете, че тя има неподправено чувство за хумор, обожава готвенето (а и хапването!) и тази година за пръв път стана майка. Малката Луна се появява в нейния Instagram сред кадри от фотосесии, от Lip Sync Battle и от червения килим.

Макар да официално да слезе от модния подиум през 2015, Жизел си остава най-добре платения модел в света. В момента бразилката се е посветила на семейството си и на благотворителност, както и на собствените й колекции.

Едно от най-добрите открития на Victoria's Secret през последните години. Последните седмици на модата бяха повече от успешни за чаровницата, която видяхме на повече от 30 ревюта. Само на 20, Хил жъне успех след успех и блести ярко сред останалите ангели на VS.

Тази година Кандис роди първото си дете - син на име Анака. Заради бременността си, тя отсъства от подиума и фотосесиите на Victoria's Secret, но феновете й не спират да се радват на кадрите от ваканциите й. Коста Рика, Бразилия и родната й Южна Африка са само част от дестинациите, на които моделът ни отведе през 2016.

Ако трябва да перифразираме известната максима “Сексът продава”, то днес тя ще звучи така: “Instagram продава”. 

Защото супермоделите вече не са само красиви лица и тела, предназначени да ни накарат да си купим нещо от последната колекция на Balmain или парфюм на Chanel. Отдавна в техните договори за рекламни лица фигурират и клаузи, според които момичетата са длъжни да споделят своите фотосесии, кампании и клипове в профилите си в Instagram, Facebook, Twitter и Snapchat. Феновете им искат да знаят как изглежда бляскавият живот на топмодел отблизо, а те с удоволствие публикуват видеа от седмицата на модата в Париж, снимки от Бахамите или последната им сесия в Токио.

Кои обаче са най-влиятелните сред тях? Девет красавици от модния подиум и една дизайнерка попадат в топ 10 на най-влиятелните Instagram профили в света на модата и блясъка. Убедени сме, че ги познавате!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦА

10 години без Уитни Хюстън
Лица11 ФЕВРУАРИ 2022

10 години без Уитни Хюстън

Припомняме си за живота на неповторимата певица

Номинираха Стоянка Мутафова за "Гинес"
Лица02 ФЕВРУАРИ 2022

Цитатите, с които ще запомним Стоянка Мутафова

Днес се навършват 100 години от рождението й

Когато Гаспар Улие се влюби в Шарлот Казираги
Лица01 ФЕВРУАРИ 2022

Когато Гаспар Улие се влюби в Шарлот Казираги

Актьорът почина на едва 37 години

Принцеса Даяна никога не излизала без парфюм
Лица31 ЯНУАРИ 2022

Принцеса Даяна миела чиниите в двореца

Какво е било да работиш в кухнята на принцеса Даяна?