Мода : Новини07 СЕПТЕМВРИ 2018

И Burberry спират кожата в облеклата

Това е отговорът срещу недоволството на природозащитниците

След Gucci и Armani, Burberry е поредната модна марка, която се зарече, че повече няма да използва животинска кожа в продуктите си.

Британският производител на луксозни стоки обяви и, че ще спре практиката на изгаряне на непродадени стоки.

Дъщерята на Джъд Лоу се снима за Burberry

Отчет на луксозният лейбъл от миналата година предизвика гнева на природозащитниците и марката трябваше да докаже, че ще вземе мерки. Докладът от юли 2017 г. показва, че Burberry е унищожила непродадени дрехи, аксесоари и парфюми на стойност 28.6 млн. паунда, за да защити своя бранд. Това е начинът на много световни компании да защитят името и имиджа да горят продуктите си, за да не се препродават на по-ниски цени или крадат неизползваните неща.

Наоми, Роузи, Ромео Бекъм и бляскавата Коледа на Burberry

Сега обаче британската компания заяви, че вече е въвела практиката на повторна употреба, ремонт или преработка на непродадени стоки. “Модерният лукс означава да бъдеш отговорен към обществото и околната среда. Тази вяра е основна за нас в Burberry и е ключът към нашия дългосрочен успех. Ние се ангажираме да прилагаме същото творчество във всички звена на Burberry,” заяви главният изпълнителен директор на модната марка Марко Гобети.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Новини11 ОКТОМВРИ 2019

Анджелина Джоли в Ralph & Russo Couture

Впечатляваща поява на лондонската премиера на новия й филм. Джоли се завърна към любимия си бял цвят, а тук можете да видите визията в детайли

Новини11 ОКТОМВРИ 2019

Майка и дъщеря под светлините на прожекторите - Кая Гербер и Синди Крауфорд

Кая и Синди говорят пред списание Vogue за разликата между двете поколения модели

Новини10 ОКТОМВРИ 2019

Victoria's Secret с първия си plus-size модел

Макар и само за една кампания

Новини10 ОКТОМВРИ 2019

Свободата в модата се нарича Ерика Баду

Соул дивата има няколко дрешника и не е изхвърляла или подарявала нищо от 90-те. Колекционира мода и се облича само за себе си