Мода : Новини20 АПРИЛ 2016

H&M дава нов живот на непотребните дрехи с World Recycle Week

Стартира най-глобалният екологичен проект на шведския бранд

Тази пролет разумното пазаруване е с добра кауза!

В рамките на една седмица (18.04. – 24.04.) марката за достъпна мода H&M предизвиква своите клиенти да се включат в инициативата World Recycle Week, като донесат своите стари и захабени дрехи в магазините, а в замяна получат ваучери за пазаруване. В тази една седмица за всяка торба дрехи, оставена в специалните контейнери във всеки от 3600-те магазина на H&M по целия свят, клиентите ще получат по два ваучера за 15% отстъпка за един артикул.

В World Recycle Week вече се включиха голяма част от посетителите на магазините на H&M, както и куп български звезди, почитатели на марката. Сред тях са Ива Екимова, Мис България 2015 Марина Войкова, Прея, Христиана Лоизу и Калин Врачански. 

marina hm

hristiana hm

World Recycle Week е своеобразно продължение на инициативата Garment Collecting, която от шведския бранд стартират през 2013 г. С нея те целят да намалят количеството стар текстил, който отива на сметищата, като вместо това го рециклират и му дадат “нов живот”, превръщайки го в дрехи с етикет Conscious. В колекциите им влизат материи като рециклиран памук, полиестер и дори пластмаса. По този начин H&M се превръщат в пионери на така наречената устойчива мода, която се стреми да промени бъдещето на индустрията, като в същото време се грижи и за опазването на природата.

kalin hm

preyah hm

Лице на World Recycle Week е арендби звездата M.I.A., която пусна и специално парче с име “Rewear It”, създадено по повод кампанията. “World Recycle Week e време, в което да обърнем внимание на важните проблеми, свързани с околната среда, като например депата за отпадъци, и да изтъкнем едно значимо глобалното движение”, казва M.I.A.

В рамките на тази една седмица от H&M са си поставили отговорната задача да съберат поне 1000 тона ненужен текстил и така да затворят цикъла на производството в модната индустрия. 

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.