Мода : Новини01 ОКТОМВРИ 2016

“Freedom” отново събра най-горещите модели

26-години по-късно песента на Джордж Майкъл представя новите Синди, Линда и Наоми

В ерата на супермоделите един музикален клип с участието на Линда Еванджелиста, Наоми Кембъл, Синди Крауфорд, Татяна Патиц и Кристи Търлингтън се превърна във вечна класика. 

Днес, 26 години по-късно “Freedom” на Джордж Майкъл събира на едно място супермоделите на новото поколение. VOGUE специално подбират времето и мястото за снимките на своя римейк – седмицата на модата в Ню Йорк, а Тейлър Хил, Джоан Смолс, Иман Хамам и компания припяват текста на култовия хит на 90-те, облечени в дрехи от току-що представените колекции за сезон пролет-лято 2017.

“I think it’s time I stopped the show…” пее Ирина Шейк в ултра къси цикламени панталонки и ботуши, вдъхновени от диско ерата, част от последната колекция на Marc Jacobs. Адриана Лима пък влиза в ролята на уестърн момиче, благодарение на Ralph Lauren и добавя “But today the way I play the game has got to change…”

Оригиналният клип на песента е вдъхновен от емблематичната корица на VOGUE, дело на Питър Линдберг, на която петте икони от модния подиум на 90-те се снимат заедно. И макар имената им вече да са добре познати по това време, появата им в клипа на “Freedom” затвърждава ги превръща в истински сензации. Еванджелиста, на която й отнема известно време да се съгласи, по-късно споделя: “Нямаше как да знам, че когато някой ме срещне, винаги ще говори за това видео! Всички си го спомнят!” 

И макар да има много спорове за това дали днешните супермодели могат да се сравняват с тези от края на миналия век, за нас е ясно, че и двете поколения са култови по свой собствен начин. Вижте видеото!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.