Мода : Новини01 ОКТОМВРИ 2016

“Freedom” отново събра най-горещите модели

26-години по-късно песента на Джордж Майкъл представя новите Синди, Линда и Наоми

В ерата на супермоделите един музикален клип с участието на Линда Еванджелиста, Наоми Кембъл, Синди Крауфорд, Татяна Патиц и Кристи Търлингтън се превърна във вечна класика. 

Днес, 26 години по-късно “Freedom” на Джордж Майкъл събира на едно място супермоделите на новото поколение. VOGUE специално подбират времето и мястото за снимките на своя римейк – седмицата на модата в Ню Йорк, а Тейлър Хил, Джоан Смолс, Иман Хамам и компания припяват текста на култовия хит на 90-те, облечени в дрехи от току-що представените колекции за сезон пролет-лято 2017.

“I think it’s time I stopped the show…” пее Ирина Шейк в ултра къси цикламени панталонки и ботуши, вдъхновени от диско ерата, част от последната колекция на Marc Jacobs. Адриана Лима пък влиза в ролята на уестърн момиче, благодарение на Ralph Lauren и добавя “But today the way I play the game has got to change…”

Оригиналният клип на песента е вдъхновен от емблематичната корица на VOGUE, дело на Питър Линдберг, на която петте икони от модния подиум на 90-те се снимат заедно. И макар имената им вече да са добре познати по това време, появата им в клипа на “Freedom” затвърждава ги превръща в истински сензации. Еванджелиста, на която й отнема известно време да се съгласи, по-късно споделя: “Нямаше как да знам, че когато някой ме срещне, винаги ще говори за това видео! Всички си го спомнят!” 

И макар да има много спорове за това дали днешните супермодели могат да се сравняват с тези от края на миналия век, за нас е ясно, че и двете поколения са култови по свой собствен начин. Вижте видеото!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Новини21 ФЕВРУАРИ 2020

Fendi връща женствеността в модата

Новата им колекция е в класическия секси стил на марката

Новини21 ФЕВРУАРИ 2020

Продадено! Victoria's Secret вече е с нов собственик

Компанията излиза от фондовата борса

Новини21 ФЕВРУАРИ 2020

Бонбоненият свят на Moschino

Джереми Скот смеси късата пола от 60-те с епохата на Мария-Антоанета

Новини20 ФЕВРУАРИ 2020

Gucci свали завесата на модата

Марката включи и подготовката за ревюто като част от шоуто си