Мода : Новини24 ФЕВРУАРИ 2022

Fendi почете наследството на Карл Лагерфелд с тази колекция

Ким Джоунс продължава да разраства империята на Fendi

Минимализъм, вдъхновен от миналото, но с поглед към бъдещето.

Вчера Fendi даде красиво начало на Седмицата на модата в Милано. Ревюто, открито от Бела Хадид, представи една футуристична представа на миналото времето на Карл Лагерфелд в модната къща.

“Не съм фен на носталгията, но когато нещо е наистина добро и приятно за гледане, аз го правя. Разглеждам различните кодове на модната къща и знаете, той беше там 54 години, затова е трудно да го игнорирам”, споделя Ким Джоунс. Като новото лице в бранда дизайнерът все още търси своя стил през погледа на Fendi, но тази колекция е повече от добро начало.

Fendi почете наследството на Карл Лагерфелд с тази колекция

Моделите, които се открояваха със семплите, но красиви форми – тайното оръжие на Кайзера, са вдъхновени най-силно от две колекции на марката. Пролетната колекция през 2000 година е доставила най-голяма доза инспирация заради непринудената си елегантност и непогрешимата лекота, която моделите тогава изобразиха. Принтовете пък са били вдъхновени от колекцията пролет/лято 1986.

В дрехите, които затанцуваха на модния подиум, видяхме още един елемент от миналото на Fendi – тази година известната чанта тип багета, станала любима на Кари Брадшоу и на безброй жени по света, навършва 25 години. Затова и в тази колекция, повече от всеки друг път, присъства този аксесоар. И то във всичките си форми – видяхме миниатюрни чанти като висулки при много от моделите, а други визии пък бяха допълнени от обновения вариант на The Baguette bag с логото на бранда.

Надникнете в ревюто на марката, като разгледате кадрите в галерията или вижте видеото по-долу за всички подробности от модния спектакъл.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.