Мода : Новини26 ЯНУАРИ 2017

Експлозия от цветове и блясък в колекциите на Elie Saab и Zuhair Murad

Ето какво представиха майсторите котюриери на седмицата на модата в Париж

След вълшебните ревюта на Christian Dior и Chanel, за които вече подробно ви разказахме, най-дългоочакваните дефилете в рамките на седмицата на модата в Париж бяха тези на Elie Saab и Zuhair Murad. 

За тези, които следят отблизо творчеството на дизайнерите не е тайна, че между тях има много общо. И двамата ливанци са известни със своите изящни тоалети и звездната си клиентела, започваща от Холивуд и завършваща с европейските кралски особи.

Тъй като в момента сме в разгара на сезона на наградите е още по-вълнуващо да разглеждаме новите им предложения, опитвайки се да познаем коя пищна рокля ще видим на червения килим на “Оскарите” след по-малко от месец. На “Златните Глобуси” звезди като Лили Колинс (в дизайн на Мурад) и Джесика Бийл (в рокля на Сааб), доминираха в списъците с най-добре облечени дами на вечерта. А ако има място, къто бляскавите творения на тези двама дизайнери да са абсолютно на място, то това са наградите на Академията.

elie

В колекцията висша мода пролет 2017 на Elie Saab откриваме типичната за него палитра от пастелни цветове: бяло, кремаво, пудрено розово, светлосиньо и сребристо. Няколко модела в наситено среднощно синьо внасят разнообразие в морето от нежни нюанси. Полупрозрачни поли, бродерии и скъпоценни камъни, кореспондиращи с приковаващи вниманието бижута и дори слънчеви очила са основните акценти в дефилето. Сааб отново облича модерната принцеса, която е в еднаква степен нежна, женствена, но и уверена и секси.

За разлика от него Zuhair Murad залага на истинска експлозия от цветове. И като казваме експлозия, имаме предвид думата в буквален смисъл, тъй като един от ефектните модели е е решен в богат принт на пъстри фойерверки. Останалите рокли в лавандулово, черно, червено, зелено и златно, са покрити с множество мъниста и камъни, изобразяващи различни плетеници, съчетани с металните колани на талитите на моделите.

Акценти от колекциите на Elie Saab и Zuhair Murad ще видите в галерията! (Снимки: Profimedia) 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.