Мода : Новини30 НОЕМВРИ 2016

Едно момиче с истински извивки за VOGUE

Красивата Ашли Греъм прави своя дебют за модната библия

Безспорно най-известният plus-size модел в момента, Ашли Греъм, може да се похвали с още една, този път огромна, победа за своята кауза. 

Чаровната брюнетка, превърнала се в посланик на всички пищни момичета в света на модата, изгрява на корицата на модната библия VOGUE. Списанието за пръв път избира plus-size модел за лице на своя брой и е съвсем естествено това да бъде именно Ашли. Световноизвестният фотограф Патрик Демаршелие снима Греъм, която позира с небрежно развята от вятъра коса, минимален грим и черно кожено яке.

ashley-graham-vogue-4

Досега моделът се е снимал във фотосесии за американското издание на VOGUE, но никога на корица. Виждали сме я на страниците на десетки други списания, на модния подиум и в рекламни кампании. Ашли си е поставила за цел да промени представите за красота на модната индустрия и да накара хиляди момичета по света да се приемат такива, каквито са. “Знам, че моите извивки са секси и искам всяка жена да знае, че и нейните са. Няма причина да се крием, има причини да ги показваме. Светът е готов за повече извивки по бански,” заяви преди време Греъм, която освен с успешна кариера като plus-size модел може да се похвали и със собствена колекция секси бельо, което също рекламира сама.

ashley-graham-vogue-2 ashley-graham-vogue-1

Определено може да се каже, че 2016 беше успешна година за Греъм. Оставяйки настрана корицата за VOGUE, тя покори и редица други върхове в индустрията. Сред тях са корица за еротичното издание MAXIM и фотосесия за Sports Illustrated Swimsuit Issue – култов брой, в който се появяват най-горещите и сексапилни модели. Ашли се снима редом до имена като Ирина Шейк, Джиджи Хадид, Барбара Палвин и Лили Олдридж, а включването й в материала бележи първия път, в който plus-size модел се появява в списанието. “В последните години момичетата като мен се снимат в кампании, за корици, дефилират на модния подиум. Скоро няма да сме някакво изключение от нормата, а част от нея,” споделя тя.

Ashley Graham at arrivals for 2016 MTV Video Music Awards VMAs - Arrivals 3, Madison Square Garden, New York, NY August 28, 2016., Image: 298148524, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; Steven Ferdman/Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett

“Когато бях малка, момичетата ме наричаха “дебел модел”, тъй като не разбираха. Но аз винаги съм била дебелокожа,” заяви Греъм преди време пред Miss Vogue. През 2010 г. нейна реклама на бельо беше свалена от две американски телевизии, под предлог, че била прекалено разголена. “Моделите на Victoria’s Secret могат да се показват колкото си искат. Но когато има по-едра жена на екрана с малко повече плът, веднага ще я премахнат,” казва Ашли за случая. Това обаче съвсем не означава, че не желае един ден да се впише в редиците на култовите ангели. Дори напротив! В наши дни тя има договор с агенция IMG, представляваща огромна част от съвременните супермодели като Алесандра Амброзио, Жизел Бюндхен и Карли Клос. А това я приближава още по-близо до мечтите й.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.