Dior и Yves Saint Laurent шият костюмите на испанския балет

Националната трупа на Испания с три представления в страната

Националният балет на Испания ще се появи на родната сцена с уникални тоалети, сътворени от едни от най-големите модни къщи в света – Dior и Yves Saint Laurent.

От екипа разкриват, че всеки костюм се изработва ръчно и отнема около три месеца. Всички пищни облекла ще видим на 7 юни в София, в Русе – на 10 юни и във Варна – на 14 юни. Те ще представят за първи път у нас представлението “Bolero” на Равел. Ще можем да видим и още три постановки в един спектакъл – “Ritmos”, “Soleá del Mantón” и “Alento”.

От екипа на испанската трупа разкриват още, че роклите на балерините понякога тежат по 15 килограма заради дългите шлейфове и буклите. Това налага много повече репетиции. Пищните шаловете за танца сарсуела пък изискват особена техника на балетистите с ръцете за разлика от традиционния балет.

Гардеробът на испанците включва 250 чифта спeциални обувки за фламенко, тежки костюми за всеки танц, ръчно изработени шалове, кастанети, до фиби за закрепване на цветята и декоративни гребени за косите. Всеки детайл в облеклото им е от значение. А за да се избегнат наранявания по време на представление, има строги правила за безопасност.

За костюмите се грижи екип от 25 души, който пътува навсякъде с балета, както и собствени гримьори и фризьори. За да излязат костюмите на сцената в перфектен вид, в гримьорните се внасят шевни машини, перални, сушилни, гладачно оборудване.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Новини05 ДЕКЕМВРИ 2019

Алесандра Амброзио носи свежи идеи за парти сезона

Снимките на Але са забавни, кокетни и подходящи за парти

Новини05 ДЕКЕМВРИ 2019

Chanel се върна към традиционния си стил

След по-скоро неуспешното им последно шоу, от модната марка решиха да се върнат към стила на Коко Шанел от 80-те

Новини04 ДЕКЕМВРИ 2019

Приянка Чопра облече най-дръзкия тоалет на бала

На бала "Snowflake" Приянка беше избрала отличаваща се визия

Новини03 ДЕКЕМВРИ 2019

Джей Ло беше победител по стил на наградите "Gotham"

Въпреки че филмът Hustlers не стана победител, в нашите очи печеливша бе Дженифър