Dior и Yves Saint Laurent шият костюмите на испанския балет

Националната трупа на Испания с три представления в страната

Националният балет на Испания ще се появи на родната сцена с уникални тоалети, сътворени от едни от най-големите модни къщи в света – Dior и Yves Saint Laurent.

От екипа разкриват, че всеки костюм се изработва ръчно и отнема около три месеца. Всички пищни облекла ще видим на 7 юни в София, в Русе – на 10 юни и във Варна – на 14 юни. Те ще представят за първи път у нас представлението “Bolero” на Равел. Ще можем да видим и още три постановки в един спектакъл – “Ritmos”, “Soleá del Mantón” и “Alento”.

От екипа на испанската трупа разкриват още, че роклите на балерините понякога тежат по 15 килограма заради дългите шлейфове и буклите. Това налага много повече репетиции. Пищните шаловете за танца сарсуела пък изискват особена техника на балетистите с ръцете за разлика от традиционния балет.

Гардеробът на испанците включва 250 чифта спeциални обувки за фламенко, тежки костюми за всеки танц, ръчно изработени шалове, кастанети, до фиби за закрепване на цветята и декоративни гребени за косите. Всеки детайл в облеклото им е от значение. А за да се избегнат наранявания по време на представление, има строги правила за безопасност.

За костюмите се грижи екип от 25 души, който пътува навсякъде с балета, както и собствени гримьори и фризьори. За да излязат костюмите на сцената в перфектен вид, в гримьорните се внасят шевни машини, перални, сушилни, гладачно оборудване.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Новини17 ОКТОМВРИ 2019

Puma, Balmain и Кара Делевин с първа обща колекция

Кара от дълго време работи с двете марки и е инициирала първата им обща кампания

Новини16 ОКТОМВРИ 2019

Да или не? Пънк версията на Шарлийз Терон

След като смени прическата си, актрисата е посегнала и на гардероба си

Новини15 ОКТОМВРИ 2019

Най-добрата визия на Виктория Бекъм със сако?

По-оригинална и по-свежа комбинация отвсякога. Like!

Новини11 ОКТОМВРИ 2019

Анджелина Джоли в Ralph & Russo Couture

Впечатляваща поява на лондонската премиера на новия й филм. Джоли се завърна към любимия си бял цвят, а тук можете да видите визията в детайли