Мода : Новини25 АВГУСТ 2017

Дънките на Синди Крауфорд

Супермоделът пусна своя собствена колекция с марката RE/DONE

Денимът е един от синонимите на модата на 90-те години, а същото важи с пълна сила и за Синди Крауфорд. Днес, на 51 години, супермоделът позира в своите ретро дънки, за да ни покаже, че е също толкова гореща, колкото и преди две десетилетия. 

Поводът е новата капсулна колекция с подписа на Крауфорд, създадена в колаборация с марката RE/DONE. Синди застава пред обектива на фотографа Себастиян Фаена, носейки нищо друго, освен класически деним с висока талия. Колекцията носи името The Crawford и предлага два вида дънки (класически и шорти), както и два суичъра. Единият е с името на звездата, изписано с нейния почерк, а другият – с щампа на известна нейна снимка на фотографа Марко Главиано.

Една жена на 50… и нейните тайни за красота

Дънките на Синди Крауфорд Дънките на Синди Крауфорд

“За мен дънките нямаше как да са с прекалено висока талия, защото не по този начин ги носехме през 90-те,” казва Крауфорд пред VOGUE. “А също така, ако си майка, върху теб изглеждат като “mom jeans”, когато са толкова високи. Оригиналните ми Levi’s не бяха и толкова тесни. Да, в началото, когато ги сложиш, но не и на прасеца или около глезена. Ето защо и тези дънки са стегнати на дупето и бедрата, но крачолите им са прави и можеш да ги носиш и с токчета.”

Дънките на Синди Крауфорд Дънките на Синди Крауфорд

Интересна е и историята на колекцията. Дъщерята на Синди, Кая Гербер, която прави своите първи стъпки в модния бизнес, е обсебена от ретро моделите на RE/DONE. “Аз обаче нямах нито един от техните чифтовете, защото имах чувството, че съм била наоколо още първия път, когато бяха актуални. Когато започнах да ги следвам в Instagram, пуснах моя снимка от 90-те, на която съм със стари Levi’s. Заглавието беше: “Носех RE/DONE още преди да има RE/DONE.” Tака основателите на марката се свързали с нея и се родила идеята за колекцията The Crawford. 

Дънките на Синди Крауфорд

Колкото до собствените й винтидж притежания, Крауфорд все още пази иконичните си шорти от рекламата на Pepsi през 1992 г., както и няколко други чифтове със сантиментална стойност. “Те са като произведения на изкуството и знам, че Кая ще поиска да ги разходи отново,” категорична е брюнетката.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.