Мода : Личен стил19 СЕПТЕМВРИ 2019

Как да се грижим за дрехите си от естествена кожа?

С началото на есента официално идва сезона на кожените якета

Кожените дрехи изискват най-много грижа, за да изглеждат добре, но също са и най-трудните за поддържане. Тези съвети ще ви помогнат с този проблем.

Якето от естествена кожа изглежда страхотно, когато го купим от магазина, но след месец използване лесно може да се захаби. Най-често кожата се измачква и нагъгря, което може напълно да развали всяка визия. А когато инвестираме в подобен артикул, най-често искаме да го използваме възможно най-дълго. Единственият начин да го направим е да полагаме нужните грижи за дрехата.

Но кожата е много деликатна и не можем просто да я изгладим с ютия, защото може да повредим материала. Тези три изпробвани метода, обаче, ще ни спасят от проблема:

Свийте кожата с пара

Макар и съвсем минимално, естествената кожа може да се свива и разтяга, което лесно изравнява материала и елиминира нагъванията, но трябва да сме внимателни как го правим. Най-щадящият начин да свием дрехата е да я закачим на закачалка в банята си, когато се къпем и да оставим парата от душа да си свърши работата. Внимавайте да не оставяте закачалката твърде близко до вас, защото водата може да остави петна.

Спрей с алкохол и вода

Както казахме, кожата си поддава и на разтягане. За да го направим, можем да използваме спрей от равни част алкохол и вода, с който да напръскаме дрехата. Внимавайте да спазвате достатъчно дистанция и спрея съвсем леко да напръска кожата.

Ако искате да сте сигурни, че няма да повредите материала, тествайте върху малка част от дрехата.

Гладене с калъфка за възглавница

Този метод е най-агресивен, но ще се справи и с най-упоритите нагъвания, ако предишните трикове не са помогнали. Използвайте най-слабата степен на ютията си и изгладете съвсем внимателно дрехата, като поставите между нея и уреда калъфка за възглавница. Тя ще блокира част от топлината и така ще сте по-сигурни, че няма да повредите кожата.

Как да предпазим обувките си от естествена кожа

Хитър трик за стилните момичета, които винаги закъсняват

7 неща, които всяка стилна жена притежава

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЧЕН СТИЛ

Личен стил18 ОКТОМВРИ 2019

Пропуск от Кейт Мидълтън

За последния си ден в Пакистан херцогинята облече най-слабия си тоалет

Личен стил15 ОКТОМВРИ 2019

Кейт Мидълтън с две нови цветни визии в Пакистан

Започнала ли е да следва примера на кралицата?

Личен стил14 ОКТОМВРИ 2019

Кейт Хъдсън и нейната версия на jungle dress

За събитието на H&M "Girl Up #GirlHero" звездата облече един от най-открояващите се тоалети

Личен стил10 ОКТОМВРИ 2019

Свободата да изразим стила си с дрехи, създадени специално за нас

Ключът към перфектния стил са правилно подбраните дрехи