Мода : Дрескод09 АПРИЛ 2018

Шортите – кратък наръчник за употреба

Да, има начин да ги носим и в града! Без да изглежда, че сме се запътили към плажа

Изберете правилната дължина. Прекалено късите шорти може и да изглеждат добре на теория (особено ако имате добре оформени крака), но на практика не са никак удобни и ще изпитвате затруднения и докато ходите, и докато седите.

Това обаче не значи да носите само и единствено бермуди, разбира се! Има достатъчно модели, които са едновременно стилни и женствени, но не и прекалено къси и неподходящи за ежедневието.

Заложете на един размер по-големи шорти от този, който обикновено носите. Сега не е моментът за прилепнали силуети и ръбове, които се впиват болезнено в бедрата ви. Така ще се чувствате доста по-комфортно.

Не, денимът не е единствената опция. Ефирните материи като лен, коприна и памук изглеждат прекрасно под формата на шорти. И за разлика от денимът, не са толкова лежерни и могат да се носят и отвъд плажа.

Носете ги с увереност! Всяко несигурно подръпване е знак, че не се чувствате добре в кожата си и ще привлече допълнително внимание към тази зона от тялото ви. Уверете се, че всяка от предишните 4 стъпки е изпълнена - това е най-сигурният начин да изглеждате добре.

Можем ли да изглеждаме добре в шорти, ако отдавна сме оставили тийн годините зад гърба си и не сме на ваканция?

Макар да спадат към дрехите, за които ни се иска да идват с наръчник за употреба, не е задължително да заклеймяваме късите панталони като подходящи единствено за по-младите момичета. Да, не бихме спорили с факта, че е нужно да харесвате краката си, за да облечете такъв тип дреха. Но възрастта не е никакъв фактор, особено при наличието на по-елегантни модели, които спокойно можете да носите с риза и сако например.

И въпреки това има няколко правила, които е нужно да бъдат спазени при избора на шорти и стайлингът им. Ще ги откриете в галерията, заедно с няколко идеи за това как да ги носите!

За още модни вдъхновения последвайте Miss Bloom и във Facebook

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДРЕСКОД

Дрескод16 АПРИЛ 2019

Малки френски тайни за по-добър стил

Ето какво харесват французойките през 2019-а

Дрескод15 АПРИЛ 2019

21 вдъхновяващи и съвършено семпли визии

В блога на Британи Батгейт ще откриете съвършения минималистичен стил

Дрескод09 АПРИЛ 2019

Оптически трикове за по-дълги крака

Подберете дрехите и козметиката си така, че да изглеждате по-стройни

Дрескод08 АПРИЛ 2019

Този вид дънки винаги изглеждат скъпи

Инвестирайте в деним в екрю, който в момента силно набира популярност