Мода : Дрескод11 АВГУСТ 2019

4 правила на стила, които не трябва да се нарушават

Колкото и да обичаме модните експерименти, има неща, които си остават табу

Всеки нов сезон ни дава нови възможности да разчупим модните порядки с все по-оригинални и екстравагантни тенденции, които излизат за сцената. 

Новаторството е движещата сила на модната индустрия и винаги сме “За” това да изпробваме нови неща с визията си. Но въпреки това, има няколко граници, които не бива да прекрачваме. Защо? Защото никой не иска да намира името си в списъка с модни гафове. А четирите правила по-долу правят точно това – предпазват ни от гафове.

Не разкривайте прекалено много наведнъж

Всяка от нас се старае да подчертае частите от тялото си, които харесва най-много. Но всичко, както винаги, се свежда до баланс. Имате страхотен бюст? Дълбоките деколтета са създадени за вас! Гордеете се с изваяните с много часове във фитнеса крака? Мини роклите са перфектният избор. Но златното правило, че трябва да се фокусирате върху едно нещо, важи с пълна сила. И да, няма значение на колко години сте. 

Дължината на полата е важна

Тук не става дума единствено за подходяща дължина, съобразена с годините. Да, когато сме тийнейджъри и в 20-те си години носим доста по-къси поли и рокли, отколкото на 30-40-50. Но дори тогава, ако не се чувствате комфортно, постоянно придърпвате ръба надолу или имате проблем с това да седнете нормално, значи въпросната дреха не е за вас.  

Правилният размер също 

Избягвайте дрехи, които чисто и просто не ви стават, независимо колко ви харесват. Целта на облеклото е да ви кара да се чувствате уверени и секси, а не да пристяга гръдния ви кош така, че да не можете да си поемете дъх. Или пък да плувате в плат, просто защото дадената дреха ви е прекалено голяма. Понякога тайната на добрия стил се крие именно в това всеки елемент от облеклото да пасва перфектно на фигурата ви. Ето защо една от тайните на фешънистите е много проста – добър шивач. 

Удобството винаги е на първо място 

Всъщност, когато погледнем реално, първите три правила имат нещо общо помежду си – всички те се свеждат до това да ни бъде комфортно. Ето защо, когато изпробвате нови тенденции или различни комбинации, просто се запитайте дали ще се чувствате добре да излезете от вкъщи така. Дали ще ви е удобно на мястото, за което се приготвяте и ще се чувствате ли уверени пред хората, с които ще се срещнете там. Няма нищо лошо в това да се придържате към нещата, които познавате и харесвате. Именно това е признак, че познавате себе си и стила си добре. 

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДРЕСКОД

Дрескод10 НОЕМВРИ 2019

3 задължителни модела дънки в гардероба на всяко момиче

Тези класики от деним никога няма да ни изневерят

Дрескод07 НОЕМВРИ 2019

Street Style Heroes: Стилни комбинации със суичър и с бели кецове

Тези спортни елементи внасят изключителен комфорт в ежедневието ни и са стилните хамелеони, от които градските ни делници имат нужда

Дрескод06 НОЕМВРИ 2019

5 начина да използваме дрехите си, за да изглеждаме по-слаби

Оставете ярките цветове за аксесоарите и заложете на райе

Дрескод04 НОЕМВРИ 2019

Киев е нейният моден подиум, а стилът й ни дава прекрасни идеи

Ако стилът ви е по-скоро класически, тези визии ще ви вдъхновят да внесете точната доза разнообразие