Living : Ретро20 СЕПТЕМВРИ 2018

Жената, която получи любовта на Майкъл Хътчинс на най-високата цена

Пола Йейтс е в центъра на най-скандалния четириъгълник на 90-те

Жената, която получи любовта на Майкъл Хътчинс на най-високата цена

На финала на тази история, трима души са мъртви, пет деца са останали без майка, едно е кръгъл сирак и двама мъже са оставени да събират парчетата.

Така започва книгата на журналиста Тоби Кресуел, посветена на фронтмена на INXS Майкъл Хътчинс и неговия драматичен живот с майката на детето му Пола Йейтс.

Един от най-харизматичните мъже в рока си отива, оставяйки след себе си не едно и две разбити сърца. Причината? Любовта му с Пола Йейтс, която опустошава семейство, мъже, жени и деца и която превръща Пола в една от най-мразените жени в Англия. 

Когато Майкъл умира преди 21 години, Пола е напълно опустошена и на ръба на лудостта. Тя си отива само три години по-късно от свръхдоза хероин, на 41 години. А 14 години по-късно хероинът убива дъщеря й Пийчис, като според широко разпространеното мнение, именно връзката на майка й с Майкъл и травмата от онова време са тласнали момичето към наркотиците.

Жената, която получи любовта на Майкъл Хътчинс на най-високата цена

“Това момче ще бъде мое”

Семенцето на трагедията обаче вече е посято – след срещата си с Майкъл Хътчинс, Пола е влюбена в него. През следващите години, започва да се появява на негови концерти и дори заявява на мениджъра му: “Това момче ще бъде мое”. Боб Гелдоф междувременно остава абсолютно предан на съпругата си и я обича истински, а Майкъл пък от няколко години е със супермодела Хелена Кристенсен.

Страстта на Йейтс към вокала на INXS обаче е по-силна. Пола дори закача негова снимка на хладилника в дома си, което побърква Боб и той изстъргва лицето на Майкъл от снимката.

Жената, която получи любовта на Майкъл Хътчинс на най-високата цена

Хелена (привидно) губи играта

Постепенно Майкъл и Хелена се отдалечават един от друг заради постоянните си пътувания и цялото време, което прекарват разделени. Така след 19 години с Боб Гелдоф, брак и две деца, Пола успява да се добере до идола си Майкъл и напуска съпруга си. Боб е опустошен от станалото. Пола и Майкъл вземат двете деца и се настаняват в хотел. Същата вечер, когато слизат на вечеря в ресторанта, са обкръжени от репортери. Истината е, че самата Пола се е обадила на вестниците и ги е повикала, за да запечатат момента и да циментират статуса й на жената до Хътчинс.

Но до края тя е измъчвана от огромна несигурност, тъй като се сравнява с божествено красивата Хелена.

Таблоидите не помагат, напротив. Пола твърде късно разбира, че след като веднъж ги е поканила между завивките си, тя няма да си тръгнат от там. Сравненията между нея и Хелена са жестоки и нанасят убийствени поражения на психиката на Йейтс, която изглежда самоуверена и щастлива до бившия си съпруг Боб Гелдоф, а след това е потисната и срамежлива на снимките до Майкъл.

Вестниците не спират да нищят как той е могъл да напусне една от най-красивите жени в света и да я замени с посредствено изглеждаща майка на две деца, която наближава 40-те. Сравнението преследва Пола непрекъснато и тя дори си слага силикон в гърдите в отчаян опит да се доближи до медийния идеал за красота. Светът, в който е попаднала с Майкъл, е едновременно заплаха за нея, но и опиянение. Майкъл, който е известен с хедонизма и любовта си към красивите жени и сексуалните експерименти, я нарича “сродна душа”. Пола пък сравнява неговия член с… Тадж Махал. Но медиите така и не прощават на Пола това, че не изглежда като супермодел, а се е докопала до един от най-сексапилните мъже на рок сцената. Не й прощават й разбитото й семейство, което допълнително прави атаките срещу нея по-злобни и нестихващи.

Деца, наркотици и рокенрол

Боб Гелдоф не спира да се бори за попечителството над двете си дъщери Пийчис и Пикси. Не ссе отказва и когато през 1996-а се ражда Тайгър, дъщерята на Пола и Майкъл. Една случка обаче преобръща всичко – един ден, когато е сама с децата у дома, бавачката на момичетата открива под матрака на спалнята на Пола и Майкъл близалки с хероин и опиум, заедно с еротични снимки и секс играчки. Така съдебната битка между Пола и Боб започва да изглежда обречена за Пола.

Майкъл обаче е привързан към двете момичета като към свои собствени и мисълта да им бъдат отнети го тласва към депресията. Към драмата с Боб се прибавят и парични проблеми. Кариерата на Майкъл е в застой, а на наградите “Брит” през 1996-а Ноел Галахър го нарича “изпята песен”. Напрежението е огромно и Хътчинс започва да пие “Прозак”.

През ноември следващата година, той отлита за Сидни. Очаква Пола и трите деца да го последват малко след това, но пътуването се отлага заради битката за попечителство между бившите съпрузи Гелдоф, която прези на Пола да напусне страната. Двамата и така и не се виждат за последно преди смъртта на Майкъл.

Още Истории от света на звездите:

Хю Хефнър се жени девствен за първата си съпруга и я обича 10 години

Щяхте ли да оцелеете на мястото на Арета Франклин?

Скандалните триъгълници в българския шоубизнес

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РЕТРО

Цветният бунт в сватбените рокли на Грейс Кели и Елизабет Тейлър
Ретро12 МАЙ 2020

Цветният бунт в сватбените рокли на Грейс Кели и Елизабет Тейлър

И двете красавици, продължават да са вдъхновение за днешната мода, защото не са се страхували да нарушат правилата

Забравени любови: Аланис Морисет и Раян Рейнолдс
Ретро08 МАЙ 2020

Забравени любови: Аланис Морисет и Раян Рейнолдс

Аланис разказва каква е била връзката й с Раян.

Кейт Мос в 15 винтидж рекламни кампании
Ретро27 АПРИЛ 2020

Кейт Мос в 15 винтидж рекламни кампании

Британската кралица на модния подиум няма конкуренция. Дори днес!

За красотата - научено от Мерилин Монро
Ретро03 АПРИЛ 2020

За красотата - научено от Мерилин Монро

"Зад целия този грим и зад усмивката, аз съм просто едно момиче, което мечтае да види света."