Living : Ретро07 ФЕВРУАРИ 2021

Забравени любови: Никълъс Кейдж и Патриша Аркет

Макар и кратка, тяхната любовна история е много интересна

Забравени любови: Никълъс Кейдж и Патриша Аркет

Никълъс Кейдж и Патриша Аркет започнаха отношенията си през 80-те и имат една от най-приказните любовни истории сред холивудските двойки.

Никълъс Кейдж тъкмо се разведе за четвърти път след само 4-дневен брак, който той каза, че е започнал под влиянието на алкохола. Много преди това обаче той преживя една красива любовна история с актрисата Патриша Аркет.

Двамата са се срещнали за първи път през 80те в магазин в Лос Анджелис.

Там  Никълъс заявил пред, тогава 19-годишната, Аркет, че ще се ожени за нея един ден. Същото казал и актьорът Криспин Гловър, който също за първи път се срещнал с нея в този ден.

Но Кейдж се оказал по-настоятелният от двамата. За да спечели любовта на новата си любима, той й казал, че ще премине през каквито и препятствия тя да му възложи. И точно като в приказките тя го изправила пред 4 невъзможни задачи.

Забравени любови: Никълъс Кейдж и Патриша Аркет

Е, Никълъс не убивал дракони и не правил магии, но нещата, които трябвало да постигне също не били лесни. Патриша искала от него да й намери черна орхидея, а такова растение не съществува. Сред другите неща, които тя поискала били статуя на Bob Big Boy, верига ресторанти за бързо хранене, сватбен костюм от племето Лису и автограф от Джеръм Дейвид Селинджър, който през кариерата си е оставил подписа си на изключително малко места.

Кейдж решил да се опита да изпълни задачите.

Първо се появил пред дома на актрисата с лилава орхидея и черен спрей. Тя не му отворила вратата, но през прозореца си го гледала как той демонстративно боядисал орхидеята и я оставил за нея.

Забравени любови: Аланис Морисет и Раян Рейнолдс

След известно време, когато Патриша играла на дама с приятелките си на улицата, Никълъс се появил с писмо на Селинджър, на което писателят се е подписал. За да се сдобие с него е трябвало да плати 2500 долара. Жестът обаче не се харесал на Аркет. Всъщност й се е сторило плашещо как той я издирва и продължава с абсурдните предизвикателства.

Забравени любови: Никълъс Кейдж и Патриша Аркет

Но Кейдж не се отказвал и дори си приготвил резачка, с която да открадне заръчаната статуя, когато Патриша се съгласила да отиде с него на почивка в Куба.

Това обаче така и не се случило. На летището се получило объркване в данните и двамата изпуснали полета си. Никълъс изгубил самоконтрол и предизвикал сцена в изблик на ярост. Тогава 19-годишната красавица решила да приключи нещата, преди да стане твърде късно.

Живот, пречупен под тежестта на изневерите: Деми Мур

След като не се получило между тях, и двамата започнали нови връзки. На Никълъс се родил син от тогавашната му приятелка, Кристина, а Патриша се оженила за Паул Роси.

Забравени любови: Никълъс Кейдж и Патриша Аркет

Пет години по-късно те се срещат отново, и то не къде да е, а в същия магазин, където пламнала любовта на Кейдж. Двамата решили да си дадат втори шанс и две седмици по-късно се оженили. За изненада на всички ни Патриша е била тази, която предложила брака. Появила се в къщата на любимия си с лилава сватбена торта и го попитала дали иска да се ожени за нея.

Забравени любови: Брад Пит и Гуинет Полтроу

Щастието им обаче не траело дълго…

Четири месеца, след като заживели заедно, започнали първите проблеми – двамата се карали, защото работили твърде много и не им оставало време един за друг. По същото време починала и майката на Аркет, което със сигурност оказало влияние и на техните отношения.

Две години по-късно, след дълъг период на съдебни дела, Никълъс Кейдж и Патриша Аркет се развеждат.

Точната причина така и не разбрахме, но и двамата коментират, че остават близки като приятели, макар и бракът им да не е бил успешен. Но днес Кейдж казва пред журналистите, че не я е виждал от години.

Кой тип хора се развеждат най-често?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РЕТРО

Любовта по червения килим на Оскарите
Ретро26 МАРТ 2022

Любовта по червения килим на Оскарите

Обръщаме поглед назад към най-иконичните моменти, споделени между звездните двойки на червения килим на наградите

Тъжната последна Коледа на принцеса Даяна
Ретро25 ДЕКЕМВРИ 2021

Тъжната последна Коледа на принцеса Даяна

Принцесата е обичала дълбоко споделените мигове на празниците, но последната си Коледа тя посреща сама

Антонио Бандерас и Мелани Грифит: 18-годишна любов, удавена в пари и алкохол
Ретро18 НОЕМВРИ 2021

Антонио Бандерас и Мелани Грифит: 18-годишна любов, удавена в пари и алкохол

"Мелани все още е сред най-близките ми приятели и е част от моето семейство", заяви Антонио

Когато Грейс Кели и Майкъл Джексън срещнаха принцеса Даяна
Ретро20 АВГУСТ 2021

Когато Грейс Кели и Майкъл Джексън срещнаха принцеса Даяна

Събрахме емблематичните снимки от моментите, в които звездите се срещнаха с Лейди Ди