Living : Развлечения28 ОКТОМВРИ 2017

Зловещият филмов уикенд на Miss Bloom

Тази година нашият екип ще се довери на класиката. Отново!

И вие ще се реете! 

Всяка година покрай Хелоуин от Холивуд се активизират, за да предложат на зрителите поне две-три заглавия свързани с духове, демони, вампири или брутални убийства. И при това често говорим за продължения или римейкове, които рядко оправдават високите очаквания на презадоволената филмова аудитория.

Някои, като новата версия на “То” например, наистина си заслужават. Други, като “Rings” – третата част на “Предизвестена смърт”, не успяват да се конкурират с предшествениците си.

За да не извъртате очи като обладани от демон при поредната вълна от клишета, заливаща киносалоните, тази година ви предлагаме да се доверите на класиката. Нашият екип подбра любимите си заглавия, перфектни за Хелоуин. А ако все пак сте в настроение за повече, част от тях имат и продължения.

Бийтълджус  

Всеизвестно е, че преди да срещне Джони Деп, Тим Бъртън обича безвъзмездно Майкъл Кийтън. След като двамата правят заедно две части на Батман, се пренасочват към съвсем друг жанр – хоръра. Разбира се, всичко е в този филм е в типичния стил на Тим Бъртън, а историята разказва за омягьосана къща с духове и странния демон Бийтълджус, който уж тлябва да помогне на младото семейство, което се нанася там. Двамата трябва да се преборят с Бийтълджус, (великолепен Майкъл Кийтън, макар и неразличим под всичките пластове грим) и същевременно да останат живи, което се оказва доста трудно. В Холивуд от години се говори за продължение, но преди да го получим, ще се насладим на класиката още веднъж.

То

Неслучайно Стивън Кинг е наречен “господарят на ужаса и трилъра”. Историята на “То” разказва за седем хлапета, които се изправят срещу злия демон Пениуайз – най-страшния клоун, който сме виждали някога, всъщност е зло същество, което се храни с деца. Бандата го побеждава, но 30 години по-късно Пениуайз се завръща, за да им види сметката. Лентата е по един от най-страшните и дълги романи на Стивън Кинг, а тази година можете да избирате дали да гледате класиката от 90-те години, или новата версия, която в момента е по кината.

Предизвестена смърт 

Филмът едно от добрите хорър включвания от Америка в последните години. Може би му е повлиял и фактът, че е адаптация по японски хорър със същотно заглавие и концепция. “The Ring” е историята на мистериозна видеокасета, над която тегне проклятие. Всеки, който я гледа ще умре в следващите 7 дни. Любителите на комерсиалното кино толкова се влюбиха в поредицата, че филмът получи и две продължения. Но първата част си остава задължителна за всеки почитател на жанра.

Проклятието Блеър 

Историята, която имитира документалистика и предлага кадри с хаотичен принцип, разказва за трима студенти, които отиват в горите на Мериленд, за да разкрият проклятието на вещицата от Блеър. След края на уикенда те не се прибират, а кадрите, които са заснели се намират година по-късно, и всъщност представляват филма, който гледате.

Дяволът в Емили Роуз 

Филмът е базиран на истинската история на тийнейджърката Емили Роуз,
която е обладана от зли сили и свещенникът, който й помага да ги прогони
посредством екзорсизъм. След тази случка той е арестуван, а години
по-късно скептичната адвокатка Ерин Брунер се опитва да разбере какво
точно се е случило. Самата тя казва, че не вярва в демони и
духове, които обладават хора. Е, можете да предположите, че скоро тя става жертва на същото зло.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Развлечения20 НОЕМВРИ 2019

От жени за жени - благотворителен базар от Международния женски клуб

25-ото издание на Ежегодния благотворителен базар на Международен женски клуб – София ще се проведе следващата седмица

Развлечения18 НОЕМВРИ 2019

Филмът по "Доктор Сън" от Стивън Кинг ще е поводът за следващите ви кошмари

Новият филм по книгата на Стивън Кинг "Доктор Сън" вече остави безсънни първите си зрители

Развлечения13 НОЕМВРИ 2019

Lisca със специална награда от изложението в Кан

Марката за луксозно бельо си заслужи приз за креативност

Развлечения12 НОЕМВРИ 2019

Бет Харт гостува у нас през декември

Ще можем да чуем на живо жената, чиято музика превръща нотите в усещане