Living : Развлечения18 АПРИЛ 2019

За първи път в „Смени жената“: Може ли отворената връзка да гарантира щастие?

Пълна отдаденост на връзката или лична свобода и чувство за самодостатъчност са тайната съставка на щастливия брак?

За първи път в „Смени жената“ семейство заяви, че отворената връзка е предпоставка за щастлив живот.

Двойка, която е неразделно заедно, размени живота си за седмица с фамилия, която държи най-много на свободата си. В сряда вечер в „Смени жената“ по bTV двете семейства потърсиха отговор на въпроса – пълната отдаденост или запазването на личната свобода е тайната рецепта за щастлив брак?

Своите теории за щастие тестваха шоколатиерите Петко и Силвия. Рецептата им за щастлив семеен живот е да бъдат неразделни навсякъде и във всичко. Заедно са и в работата – притежават обща шоколадова къща в центъра на София.

И двамата имат предишни връзки зад гърба си и по едно дете от предишен брак. Дъщерята на Силвия e известната DJ Alexa, която също подкрепи майка си в „Смени жената“. Силвия е с 9 години по-голяма от Петко, а двамата се определят като сродни души в продължение на вече 13 години. Подхранват любовта си ежедневно и наричат чувствата си „магия“.

Силвия размени романтичния си живот със семейството на Михаела и Велислав, което открито призна, че има отворена връзка.

Михаела и Велислав живеят на семейни начала от 15 години и имат един син – Александър. Всеки родител прекарва собствено време с детето. Двамата са тотално различни в разбиранията си, в характерите и в професиите си. Той се занимава с танци и екстремни спортове, а тя е тих и сдържан икономист. Михаела и Велислав са убедени, че тайната за щастието е да уважават свободата си. Затова се виждат рядко и не изискват от другия да се променя.

Пълна отдаденост на връзката или лична свобода и чувство за самодостатъчност са тайната съставка на щастливия брак? Тази разлика предизвика множество недоумение и въпроси и в двете съпруги, които размениха животите си за седмица.

Още в първия ден разликите между двете семейства бяха налице. Най-големият шок за Силвия, когато се запозна със семейството на Михаела, бе, че тя и съпругът й не прекарват почти никакво време заедно. Тяхната отворена връзка, без въпроси и ревност не се хареса на Силвия и затова тя наложи правило двамата да имат своето романтично време заедно.

Друга особеност на семейството, където не се задават въпроси “кой и с кого” е, че Велислав и синът му имат мъжка вечер веднъж в седмицата. През останалото време обаче момчето винаги вечеря само с майка си заради честите ангажименти на баща му с народни танци. Силвия забеляза тази липсва и следващото правило, което наложи бе за семейни вечери. Най-щастлив от това беше именно Алекс.

От своя страна Михаела пък не можа да приеме, че съпрузите в новия й дом са постоянно заедно и определи това като „крайно неприемливо“. След като прекара няколко дни в постоянна близост с Петко, му препоръча със съпругата му да имат и своето лично време, което на него не му се хареса.

Самостоятелната Михаела веднага забеляза, че Петко разчита изцяло на Силвия да организира ежедневието им и да налага ред в документацията за частния им бизнес. Затова тя пожела Петко да отменя Силвия в част от ангажиментите й.

И двете семейства заживяха с новите правила – част от тях бяха приети с радост, други с недоверие.

Оказа се, обаче, че Велислав не беше до жена си за общата среща на двете семейства заради танцов фестивал. Михаела имаше задачата да аргументира теориите си за щастие сама.  Двете жени признаха, че са коренно различни, но и двете се чувстват щастливи с начина си на живот. Въпреки това Силвия през сълзи заяви, че остава със съмнение към думите на Михаела.

Какво сближава и какво може да отдалечи двойките в една отворена и в една всеотдайна връзка – вижте в епизода на „Смени жената“.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Развлечения12 СЕПТЕМВРИ 2019

"Да свалиш Уолстрийт" не е това, което изглежда

Филмът на Джей Ло и Карди, който предизвика толкова шум, идва у нас в петък. Ето какво да очаквате

Развлечения30 АВГУСТ 2019

Най-странната техника за къдрене в света

Това вирално видео показва как млада дама оформя прическата си с... метална тръба

Развлечения21 АВГУСТ 2019

Киану Рийвс се завръща в "Матрицата" 4

Лана Уачовски, една от създателките на оригиналния филм ще бъде сценарист, режисьор и продуцент на новата лента

Развлечения09 АВГУСТ 2019

Децата ще си останат деца, дори да са престолонаследници

Събираме най-забавните снимки на принцеса Шарлът, принц Джордж и принц Луи