Living : Развлечения04 ОКТОМВРИ 2019

За любовта, вярата и тъгата от музиката на Мария Каракушева

Това ни предлага Мария Каракушева с нейния “Hearteclipse Live”

Композиторът и пианист Мария Каракушева ще впише името си в културната история у нас с първия албум с класическа музика в България.

Тя е прекарала 29 години от живота си на сцената и вече е създала четири успешни проекта, но нищо като това, което ще ни представи сега. Нейният “Hearteclipse Live!” ще бъде различно представяне на класическия жанр в музиката. Това е албум с девет композиции и тя смята да го представи като мултимедиен спектакъл на 30 октомври, в столичния клуб Music Jam.

„Девет истории с послания за всеки – от света вътре в мен до възможно най-далечната точка, за която мога да си помисля”, коментира артистичната си концепция Мария Каракушева.

Тя описва композициите си като описанието на чувствата, които всички ние изпитваме. Според нея всеки би могъл да се асоциира с посланията, които тя отправя към публиката в музиката си.

“Саундтрак към любовта, радостта, вярата, надеждата, тъгата, носталгията и всички други разтърсващи човешки емоции”, казва Мария. “Като всеки саундтрак, той има нужда от своя “филм” и представяне, което да въздейства на почти всички сетива!“

Затова и е организирала представянето на музиката си по специален начин. Визуалната среда на спектакъла ще бъде генерирана като колаж от заснети видеокадри, 2D рисувана дигитална анимация, 3D рендери, интерактивен медия дизайн, видео на живо и светлинни ефекти.

Така концертът се превръща в aудио-визуално изживяване, което Каракушева се надява, че ще промени представите на българската публика за класическата музика.

Като гост изпълнител във втората част на концерта ще се включи един от най-популярните български електронни музиканти – Иван Шопов, добре познат и с проектите си Balkansky и Cooh. Със специалното участие на Quarto Quartet – The Chamber Musicians of Sofia и визуалния артист Петко Танчев.

Мащабността на спектакъла е идеална възможност за Мария Каракушева да даде гласност на една важна за нея кауза – за ролята на жените творци в обществото. „Решението ми да го направя идва от личния ми опит като млада жена композитор и сблъсъка със света на поредната професия, която се оказа подчертано “мъжка ”.  #9хMaria е кауза, с която обръщам внимание, че творческият свят има нужда от развитие и промяна на нагласите. Добрият пример и модел са най-големите вдъхновители за промяна. За целта избрах още осем жени на име Мария – влиятелни творци, които вдъхновяват мен самата, и чрез предварително заснети видеа за всяко парче от албума, имат своята роля в промотирането на Hearteclipse Live!”

Албумът може да се намери във всички големи аудио и видеоплатформи, като Spotify, Apple Music и YouTube.

https://www.facebook.com/events/2582798591783098/

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Развлечения22 ОКТОМВРИ 2019

"Завръщане" завладя българските кина

Новият български филм вече е на екрана и бележи страхотни отзиви

Развлечения18 ОКТОМВРИ 2019

Страшни филми, които ще харесате, дори ако не харесвате страшни филми

Не искате предсказуеми холивудски истории, в които час и половина хора се колят и пищят? Значи тази малка и качествена селекция ще ви даде точните идеи

Развлечения15 ОКТОМВРИ 2019

Посещението на Меган и Хари в Африка се превръща в документален филм

Гостуването на кралското семейство в Африка се превърна в знаков момент в историята на двойката

Развлечения10 ОКТОМВРИ 2019

От Disney поканиха Евгения Джаферович на премиера в Лондон

На премиерата на "Господарката злото" присъства и българския гримьор и инфлуенсър