Living : Развлечения11 ЮНИ 2018

Време е за джаз с A to JazZ Festival

София събира най-големите звезди на джаз сцената

По-малко от месец остава до най-вълнуващия джаз фестивал у нас. Почитателите на зази музика ще могат да се насладят на едни от най-големите джаз музиканти, които ще превземат Южния парк на 6, 7 и 8 юли.

Първият ден ще бъде открит от дебютния концерт на група SOLEIL, следвани от Лили Илиева и квартет Минимум, които ще представят първия си албум “No Stars At All” ексклузивно за A to JazZ. Glo Bal Kan е друг български проект, който ще чуем на феста. А голямата звезда за вечерта ще е нежната сила в неудържимия и безграничен глас на носителката на пет награди “Грами” – Lalah Hathaway.

Съботният ден ще започне в компанията на Божидар ‘Trombobby’ Василев. Веднага след него на сцената ще излезе звездно трио от Люксембург – Dock In Absolute, които ще ни зашеметят със своя неповторим стил. Енергията на сцената ще бъде продължена от уникаления литовски секстет Dainius Pulauskas, чиято музика ги поставя категорично начело на прогресивния европейски джаз фюжън. Акцетът на вечерта ще бъде безспорният талант на Jazzmeia Horn, която ще ни представи наскоро излязлия албум A Social Call в комбинация със своя нюйоркски квартет.

Последният трети фестивален ден ще бъде открит от българо-американскa музикална група Тwo Cities One World, а веднага след тях сцената ще изпълнят JM Jazz World Orchestra (JMJWO) – водещ международен младежки биг бенд, състоящ се от 18 млади професионални джаз музиканти от 12 различни държави и 6 континента. “Да хвърлим операта в джаза”, дело на Милица Гладнишка и Михаил Йосифов секстет, е следващият изключителен проект, който ще чуем в последната А to JazZ вечер. Финалното изпълнение, което ще закрие тазгодишното издание на фестивала, ще бъде в ръцете на Cory Henry & The Funk Apostles, които без съмнение ще ни впечатлят с опияняващ микс от фънк, соул, блус, R&B, афробийт, госпъл и джаз, преливайки жанровете и преобръщайки емоциите на публиката.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Развлечения20 ЮНИ 2018

Обявиха журито на фестивала In The Place в Балчик

Събитието ще се състои между 23 и 30 юни в Двореца

Развлечения18 ЮНИ 2018

Да си поговорим за джаз!

А to JazZ с дискусионна конференция на 6 и 7 юли

Развлечения15 ЮНИ 2018

Орлин Павлов с нова песен и първи албум

Певецът подготвя и самостоятелен концерт през октомври