Living : Развлечения24 ОКТОМВРИ 2018

Този Хелоуин ще дълбаем… ананаси

Екзотичният плод измества традиционната тиква

Най-нашумялата тенденция в Instagram: зловещ ананас за Хелоуин

Според американските традиции, на най-страшния празник през годината, в големите оранжеви тикви се издълбават лица със зловещи физиономии.

Тази практика е наследена още от келтите, които са дълбаели тикви, за да осветят пътя на добрите духове до домовете им, а страшните лица в зеленчуците са служели да прогонят злите демони надалеч.

Напоследък обаче се появи една нова тенденция – вместо тикви, се дълбаят ананаси. В Instagram може да откриете стотици постове и снимки на ананаси с издълбани страшни лица, както и вече обявени състезания за най-интересния или страшен ананас. 

15 зловещи идеи за маникюр за Хелоуин

Ако тази идея ви допада и искате да я изпробвате, има 2 начина по които да превърнете сладкия и екзотичен плод в част от декорацията за ХелоуинРазликата между двамата метода се състои в това, че при единия използвате уред, специално пригоден за ананас.

За първия метод ще ви трябват: лъжица, кухненска хартия, остър нож и изкуствена чаена свещ на батерии. Започнете като отрежете горната част на ананаса, както по принцип бихте го разрязали, ако ще го ядете, но оставете около 2-3 сантиметра от кората, защото тази част ще ползвате като капак накрая.

С лъжицата започнете да дълбаете сърцевината на плода, която може да ползвате за смути по-късно. След като изгребете целия ананас и остане само кората му, с кухненската хартия попийте добре, тъй като плодът е много сочен.

Вземете острия нож и изрежете очите, носа и устата на ананаса, като се постарете да са възможно най-страшни или пък смешни. Поставете изкуствената свещ на дъното на плода и капака отгоре. Готови сте за Хелоуин!

За да издълбаете ананаса по втория метод, ще трябва само да замените лъжицата с уред за рязане на ананас, който няма да смачка плода, а и ще ви спести много време. Като изключим начина на издълбаване на ананаса, техниката е същата като при първия метод.

В галерията може да откриете най-интересните, забавни и страшни ананаси, които да ви вдъхновят за Хелоуин!

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Развлечения21 МАРТ 2019

Ваня Рахнева вън от MasterChef заради кучешка храна

Класически телешки деликатеси лишиха адвокат Ваня Рахнева от мечтата й.

Развлечения15 МАРТ 2019

Съпруга не издържа до края в „Смени жената“

Елена Димитрова–Ангелова и Инспектор N-Joy обсъдиха най-интересното от новата семейна драма в „Смени жената“

Развлечения12 МАРТ 2019

InGlobo ще отбележи завръщането си със Speed Quiz

InGlobo Speed Quiz ще ви накара да покажете знания, докато пиете вкусни коктейли и вдигате наздравици за завръщането на списанието.

Развлечения11 МАРТ 2019

Режисьорският дебют на Куката с "Лошо момиче"

Филмът ще бъде по действителни случки.