Living : Развлечения24 ОКТОМВРИ 2018

Този Хелоуин ще дълбаем… ананаси

Екзотичният плод измества традиционната тиква

Най-нашумялата тенденция в Instagram: зловещ ананас за Хелоуин

Според американските традиции, на най-страшния празник през годината, в големите оранжеви тикви се издълбават лица със зловещи физиономии.

Тази практика е наследена още от келтите, които са дълбаели тикви, за да осветят пътя на добрите духове до домовете им, а страшните лица в зеленчуците са служели да прогонят злите демони надалеч.

Напоследък обаче се появи една нова тенденция – вместо тикви, се дълбаят ананаси. В Instagram може да откриете стотици постове и снимки на ананаси с издълбани страшни лица, както и вече обявени състезания за най-интересния или страшен ананас. 

15 зловещи идеи за маникюр за Хелоуин

Ако тази идея ви допада и искате да я изпробвате, има 2 начина по които да превърнете сладкия и екзотичен плод в част от декорацията за ХелоуинРазликата между двамата метода се състои в това, че при единия използвате уред, специално пригоден за ананас.

За първия метод ще ви трябват: лъжица, кухненска хартия, остър нож и изкуствена чаена свещ на батерии. Започнете като отрежете горната част на ананаса, както по принцип бихте го разрязали, ако ще го ядете, но оставете около 2-3 сантиметра от кората, защото тази част ще ползвате като капак накрая.

С лъжицата започнете да дълбаете сърцевината на плода, която може да ползвате за смути по-късно. След като изгребете целия ананас и остане само кората му, с кухненската хартия попийте добре, тъй като плодът е много сочен.

Вземете острия нож и изрежете очите, носа и устата на ананаса, като се постарете да са възможно най-страшни или пък смешни. Поставете изкуствената свещ на дъното на плода и капака отгоре. Готови сте за Хелоуин!

За да издълбаете ананаса по втория метод, ще трябва само да замените лъжицата с уред за рязане на ананас, който няма да смачка плода, а и ще ви спести много време. Като изключим начина на издълбаване на ананаса, техниката е същата като при първия метод.

В галерията може да откриете най-интересните, забавни и страшни ананаси, които да ви вдъхновят за Хелоуин!

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Развлечения19 МАЙ 2019

Куклата Барби заслужи почетна модна награда

Същата, която имат Том Форд, Майкъл Блумбърг и Мишел Обама

Развлечения14 МАЙ 2019

Как да организираме моминско парти?

Ето как да организираме моминското парти, което булката винаги ще помни

Развлечения11 МАЙ 2019

На полуфинал с Esquire Gentelmen’s Football Club

Второто издание на Esquire Gentelmen’s Football Club сe проведе на 8 май

Развлечения10 МАЙ 2019

Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2019

Първата българска европейска столица на културата –домакин на церемонията по раздаване на статуетките на 22 май