Living : Развлечения09 НОЕМВРИ 2017

Спектакъл във виртуална реалност гостува на Фестивала за свободен театър

В продължение на седмица ще гледаме български и чуждестранни спектакли

Едва няколко дни ни делят от старта на седмото издание на АСТ Фестивал за свободен театър или ежегодната витрина на българската независима изпълнителска сцена.

В рамките на седмица отново ще гледаме театър, танц и пърформанс – изкуства, които се случват само “тук и сега”. Това е и вдъхновението зад тазгодишната тема на фестивала – “Временна реалност”. Датите са 11-17 ноември, а програмата – най-силната досега.

За втора поредна година част от събитието е и международна програма от четири невиждани досега в пределите на България спектакъла. Гостите от Великобритания ще ни покажат пърформънс изкуството, както никога досега, в уникалната постановка Whist. Спектакълът се случва с помощта на VR очила в специална среда, където се пресичат изкуство, звукови ефекти и интерактивен 360° филм.

В програмата влизат още документалната постановка „Лоши деца“, пърформънса shamebox, танцовия моноспектакъл „Тук долу всички люляци умират“, пърформансът-лекция “Повече НЕ или така нареченият Бернхард”, черната комедия „Джордж Каплан“ и танцовия пърформънс „Ф63.9“.

Заедно със студио за документален театър VOX POPULI пък ще си припомним бурното време на прехода в България между годините от 1989 и 1997 във вербатим пърформънса “Поколение Ь“. По време на сетивния концерт „Тишинавтика“ ще видим известни артисти като Skiller, Иван Шопов(Balkansky) и Венци Такев, напълно извадени от обичайния им контекст.

Заедно с аудиторията сценичният колектив от Берлин She She Pop ще започне дискусия на една подценявана тема – собствеността, връзката на всеки с нея и социалното значение на разпределението на благата. Артистите от Франция ще представят съвременния танцов спектакъл Relative Collider или едно изследване на точката на контакт между движение и текст. Свои 23 мисли за конфликти ще споделят с нас гостите от Израел в интердисциплинарния пърформънс Worst Case Scenario.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Развлечения15 ОКТОМВРИ 2019

Посещението на Меган и Хари в Африка се превръща в документален филм

Гостуването на кралското семейство в Африка се превърна в знаков момент в историята на двойката

Развлечения10 ОКТОМВРИ 2019

От Disney поканиха Евгения Джаферович на премиера в Лондон

На премиерата на "Господарката злото" присъства и българския гримьор и инфлуенсър

Развлечения04 ОКТОМВРИ 2019

За любовта, вярата и тъгата от музиката на Мария Каракушева

Това ни предлага Мария Каракушева с нейния "Hearteclipse Live"

Развлечения02 ОКТОМВРИ 2019

"Екшън"-ът в кино индустрията стана комедия

Новият български филм, който проследява проблемите в кино индустрията