Носталгия по 80-те и първата любов в “Дъвка за балончета”

Най-новият български филм направи своята премиера снощи

“Дъвка за балончета”, новият български филм, който тръгва по кината от 8-ми декември, направи своята звездна премиера снощи.

“Това е филм за нашето поколение, за първата любов, за първото докосване. Той е много искрен, много нежен и вярваме, че хората ще го харесат. Това е нашият филм в тази толкова хубава година за българското кино”, казаха Иван Юруков и Теодора Духовникова, които изпълняват главните роли в лентата.

Над 600 гости – представители на кино гилдията и популярни личности се събраха за премиерата на филма. Най-много овации събраха децата-актьори Аглея Гумнерова, Андрея Захариев, Валентин Александров и Калоян Лалов. Специална изненада за гостите беше и ънплъгд изпънението на група “Остава”, чието парче “Стоп” е част от саундтрака на лентата.

Освен любовна история, лентата разказва за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, колекциите картинки от дъвки и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета. Калин (35) е талантлив рекламист, отегчен от живота. Биляна (35) е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които имат заедно, те си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание.

От 8 декември всички желаещи ще могат да видят лентата на 55 кино екрана в 27 града в България.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГОРЕЩИ НОВИНИ

Горещи новини19 МАРТ 2018

Еди Редмейн стана баща за втори път

Актьорът се е сдобил с момченце

Горещи новини19 МАРТ 2018

Звезди от "Игра на тронове" и "Западен свят" пристигат у нас наесен

Второто издание на Aniventure Comic Con 2018 радва феновете на най-хитовите сериали и косплея

Горещи новини19 МАРТ 2018

Хари и Меган се женят без брачен договор

Принцът бил категоричен в решението си

Горещи новини18 МАРТ 2018

Зейн Малик се утешава с татуировки след раздялата

Певецът показа с какво е украсил врата си