Living : Развлечения20 НОЕМВРИ 2018

Най-странните и откачени професии на света

Сред тях са дегустатор на кучешка храна и подводен разносвач на пици

70% от населението работи, което означава, че има хора за абсолютно всичко… буквално.

Светът е голям и шарен. С напредването на технологиите и разрастването на пазара, се появяват все повече нови и нови професии, някои от които обаче са наистина шокиращи, тъй като малко хора биха се съгласили да ги изпълняват.

Ще останем ли без работа заради роботите?

И не става дума за твърде рисковите професии като екстремни каскадьори, миньори, пожарникари или пилоти. 

Ето и кои са 10-те най-интересни и шантави професии на света:

#10 Професионалист по съня. Хотел във Финландия е наел човек, който да тества колко комфортни са леглата с които разполага. Работникът е трябвало да спи в различно легло всяка вечер и накрая да изготви доклад за състоянието на всяко легло.

#9 Наблюдател на боя за картини. В Англия има човек, който е нает да наблюдава как изсъхват картините. Той първо рисува върху картон и после тества как различните миксове бои изсъхват като следи за промяна на цвета и текстурата им.

Какво е общото между всички “най-щастливи” професии?

#8 Постоянен зрител на Netflix. От компанията са нели човек, който целодневно да гледа предавания, които все още не са пуснати публично. Този човек трябва да следи дали таговете (“романтична комедиа”, “ужас” и др.) отговарят на съдържанието на филма/сериала, за да може потребителите да откриват най-подходящото съдържание според вкусовете им.

#7 Тъпкач на пътници. Ако някога сте виждали влаковата система в Япония, значи тази професия ви е известна. Заради огромния поток от хора, много често се налага някой буквално да натъпче пътниците във вагона, за да се затворят вратите.

#6 Събирач на змийска отрова. Човекът, нает да събира отровата на някои от най-смъртоносните змии, определено е много смел. Той трябва буквално да я изстиска от всяка змия и да я събере в контейнери, като течността после се използва при направата на някои лекарства в медицината.

#5 Дегустатор на кучешка храна. Една професия, която със сигурност изисква често посещение при зъболекаря. Дегустаторът на кучешка храна има за цел да опита от възможно повече гранули, бисквитки и дори кокали, пригодени за кучета, за да открие тези, които се доближават най-много до човешката храна и нейните вкусове.

#4 “Дегустатор” на човешки миризми. Тази професия може би е най-неприятната, съществувала някога. Наетият човек трябва да подуши дъха, краката и подмишниците на няколко доброволци, с цел да следи ефективността на различни козметични продукти, пригодени за тези части на тялото.

#3 Професионален оплаквач. Този човек е нает да ридае силно и високо по време на погребения. Става дума за традиция в Югоизточна Азия при която тялото на покойника се съпровожда от такъв оплавач с идеята да бъде почетен по-зрелищно.

Подходящите професии според асцендента

#2 Разпределител на пилета. Единствената задача на този човек е да разделя новородените пилета в кокошарника на мъжки и женски, като ги поставя в две отделения според пола им.

#1 Подводен разносвач на пици. Този човек е нает от ресторант във Флорида, разположен под водата. Основната му работа е да доставя пици от сушата в ресторанта, като за целта се гмурка, а пиците носи в специална непромокаема кутия.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Развлечения20 ЯНУАРИ 2020

Кошмари в кухнята? Не и преди да сте видели Парис Хилтън

Богата наследница се провали зрелищно с последната си приумица - собствено кулинарно шоу в YouTube

Развлечения11 ЯНУАРИ 2020

12 месеца сексапил - Джиджи и Бела Хадид, Хейли Болдуин и Карли Клос в календара на V magazine

Списанието отбелязва 20-годишнината си с лимитирана серия календари

Развлечения07 ЯНУАРИ 2020

Приложение изтрива грима от снимките на звездите. Вижте резултата!

Хората, изтеглили апликацията, масово започнаха да провеждат експерименти с любимите на цял свят известни личности

Развлечения06 ЯНУАРИ 2020

Някои не много умни потребители в Туитър смятат, че Земята е на 2020 години

Планетата получи вълна от поздрави за "рождения си ден'