Living : Развлечения03 АПРИЛ 2019

“Гробище за домашни любимци” идва в петък

Вторият филм по романа на Стивън Кинг е много по-добър и няма да разочарова дори феновете на книгата

"Гробище за домашни любимци" идва в петък

Феновете на филмите на ужасите много добре знаят какво е да се прецакаш с трейлър, който изглежда смразяващо страшен, а филмът след това се оказва блудкав и предсказуем.

От друга страна, феновете на Стивън Кинг пък са вечно готови да се разочароват от поредния филм по негов роман, защото, ако си чел книгата и тя е адски добра, екранизацията трудно ще догони това ниво.

Бързаме да ви успокоим, че с “Гробище за домашни любимци” не ви чака нито едно от двете.

Филмът е по-страшен от двата официални трейлъра, достатъчно добър в сравнение с книгата и много по-добър от първия филм по романа от 1989-а. Ако сте чели книгата, филмът въпреки това ще ви държи на нокти през всичките 101 минути и ще останете доволни, че сте си припомнили тази класическа Кинг-история. Ако пък не сте я чели, очаква ви наистина първокласно хорър изживяване със сюжет, от който ще настръхнете.

"Гробище за домашни любимци" идва в петък

"Гробище за домашни любимци" идва в петък

Впрочем, изненадващо е, че при този успех на романа “Гробище за домашни любимци”, написан през 1983-а, едва тази година Холивуд пуска римейк на първия филм. Режисурата е поверена на дуото Кевин Кьолш и Денис Видмайер, сценарият е на Мат Грийнберг, а както режисурата, така и актьорската игра са на доста по-високо ниво, отколкото е в лентата от 1989-а.

“Гробище за домашни любимци” разказва за семейството на доктор Луис Крийд, който заедно с жена си и двете им деца Ели и Гейдж и домашния любимец – котаракът Чърч, се мести от Бостън в малко градче в щата Мейн, където да живеят всички заедно по-спокойно. Новият им дом е уединена къща с над 50 акра гора към нея, а единственият им съсед е възрастният вдовец Джъд Крендъл. Още в първия ден Ели открива, че в гората, съвсем близо до дома им жителите на градчето погребват починалите си домашни любимци.

"Гробище за домашни любимци" идва в петък

Работата на Луис в местната болница пък започва със зловещ инцидент и едно стряскащо предупреждение, че семейството му е в опасност.

Останалото е историята за мистични тъмни сили, които владеят гората отвъд гробището за домашни любимци и които ще изправят Луис и жена му пред скръбта от неописуема загуба. Ужасът, който връхлита след това обаче, е наказание за неспособността да приемаме края. Точно както пише в книгата, “понякога смъртта е за предпочитане”. 

Гледайте “Гробище за домашни любимци” на голям екран от 5 април. Ще си припомните защо клишираното “кралят на ужаса” напълно важи за Стивън Кинг.

Петя Бондокова

"Гробище за домашни любимци" идва в петък

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Всичко за Бонд
Развлечения01 ДЕКЕМВРИ 2020

Всичко за Бонд

Пълната колекция с 26 филма, посветени на Агент 007, e достъпна от 1 декември в стрийминг платформата HBO Go.

Latest Look: Селин Дион завладя улиците на Ню Йорк
Развлечения30 ОКТОМВРИ 2020

Селин Дион дебютира на големия екран с романтична комедия

Във филма ще участва и Приянка Чопра

Страшните филми изгарят повече калории от разходка
Развлечения21 ОКТОМВРИ 2020

Изследователи откриха кой е най-страшният филм

"Sinister" е лентата, която най-силно афектира зрителя

Летен епилог с коктейли, снимки и усмивки на Grazia by the Pool
Развлечения28 АВГУСТ 2020

Летен епилог с коктейли, снимки и усмивки на Grazia by the Pool

Какво се случи покрай басейна миналата седмица?