Living : Развлечения03 АПРИЛ 2019

“Гробище за домашни любимци” идва в петък

Вторият филм по романа на Стивън Кинг е много по-добър и няма да разочарова дори феновете на книгата

Феновете на филмите на ужасите много добре знаят какво е да се прецакаш с трейлър, който изглежда смразяващо страшен, а филмът след това се оказва блудкав и предсказуем.

От друга страна, феновете на Стивън Кинг пък са вечно готови да се разочароват от поредния филм по негов роман, защото, ако си чел книгата и тя е адски добра, екранизацията трудно ще догони това ниво.

Бързаме да ви успокоим, че с “Гробище за домашни любимци” не ви чака нито едно от двете.

Филмът е по-страшен от двата официални трейлъра, достатъчно добър в сравнение с книгата и много по-добър от първия филм по романа от 1989-а. Ако сте чели книгата, филмът въпреки това ще ви държи на нокти през всичките 101 минути и ще останете доволни, че сте си припомнили тази класическа Кинг-история. Ако пък не сте я чели, очаква ви наистина първокласно хорър изживяване със сюжет, от който ще настръхнете.

Впрочем, изненадващо е, че при този успех на романа “Гробище за домашни любимци”, написан през 1983-а, едва тази година Холивуд пуска римейк на първия филм. Режисурата е поверена на дуото Кевин Кьолш и Денис Видмайер, сценарият е на Мат Грийнберг, а както режисурата, така и актьорската игра са на доста по-високо ниво, отколкото е в лентата от 1989-а.

“Гробище за домашни любимци” разказва за семейството на доктор Луис Крийд, който заедно с жена си и двете им деца Ели и Гейдж и домашния любимец – котаракът Чърч, се мести от Бостън в малко градче в щата Мейн, където да живеят всички заедно по-спокойно. Новият им дом е уединена къща с над 50 акра гора към нея, а единственият им съсед е възрастният вдовец Джъд Крендъл. Още в първия ден Ели открива, че в гората, съвсем близо до дома им жителите на градчето погребват починалите си домашни любимци.

Работата на Луис в местната болница пък започва със зловещ инцидент и едно стряскащо предупреждение, че семейството му е в опасност.

Останалото е историята за мистични тъмни сили, които владеят гората отвъд гробището за домашни любимци и които ще изправят Луис и жена му пред скръбта от неописуема загуба. Ужасът, който връхлита след това обаче, е наказание за неспособността да приемаме края. Точно както пише в книгата, “понякога смъртта е за предпочитане”. 

Гледайте “Гробище за домашни любимци” на голям екран от 5 април. Ще си припомните защо клишираното “кралят на ужаса” напълно важи за Стивън Кинг.

Петя Бондокова

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Развлечения10 ЮЛИ 2019

Il Volo отново ще стъпят на българска сцена

Джанлука Джинобле, Пиеро Бароне и Иняцио Боскето празнуват 10 години на сцената

Развлечения10 ЮЛИ 2019

Запознайте се с първата котка инфлуенсър

Котаракът се казва Ранджи

Развлечения06 ЮЛИ 2019

Известните личности като произведения на изкуството

Звездите от 21 век, както никога не сте ги виждали до сега

Развлечения30 ЮНИ 2019

Най-грозният маникюр, който някога ще видите

Посмейте се на най-големите фалове в историята на маникюра