Living : Развлечения10 МАЙ 2019

Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2019

Първата българска европейска столица на културата –домакин на церемонията по раздаване на статуетките на 22 май

Наближава едно от най-вълнуващите музикални събития в България – церемонията по връчване на Годишните Музикални Награди на БГ Радио. Тази година то ще се проведе на 22 май в зала Колодрум в град Пловдив.

Церемонията по връчване на Годишните Музикални Награди на БГ Радио вече 6 години се провежда в Благоевград – единствения град носител на титлата “БГ Град Посланик на българската музика”. Този път обаче бляскавата церемония се мести в Пловдив –  столица на българската музика за една година.

А точно, защото музиката е огромна част от нашата култура, тя трябва да бъде достойно представена в годината, в която България има европейска столица на културата.

На музикалната церемония ще се връчват статуетки, определени от слушателите на БГ Радио. Те избират музикантите с най-впечатляващите постижения за изминалата година чрез гласуване на сайта www.bgradio.bg.

И този път престижната сцена на наградите ще даде летящ старт на новите български поп и рок хитове. А тази година – те са цели 8 на брой!

Сред тях е и „Несъвършен“ – нов хит сингъл от РУШИ. Той издава нова музика за първи път от 10 години и избра да направи премиерата си именно на сцената на наградите.

Нова песен ще представят и Братя Аргирови, които БГ Радио избра да получат единствената награда, определяна от екипа на медията – “БГ Вдъхновител 2019” на името на Ана Мария Тонкова.

На 22 май, освен дългоочакваните девет имена на победителите, публиката ще разбере и кои са последните изненадващи колаборации на българската музикална сцена. Участие в церемонията в зала Колодрум в Пловдив ще вземат 4Magic, Братя Аргирови, Графа, DARA, Jeremy?, Кирил Маричков, Криско, Любо Киров, Мария Илиева, Миро, Михаела Маринова, Михаела Филева, NDOE, Pavell & Venci Venc’, Поли Генова, Рафи, РУШИ, СкандаУ, TITA и още много любими бг звезди.

На сайта на БГ РАДИО до 00:00 ч. на 21 май се гласува за финалния етап, в който се определят победителите във всяка една от деветте категории. NOVA ще излъчи церемонията на 25 май в 22:15.

Теодора Бургазлиева за тялото си след раждането на близнаците

Билети за церемонията, се продават в мрежата на Eventim. Децата до 14 години влизат без билет, но без право на седящо място и с придружител.

Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2019 се реализират с подкрепата на VIVACOM, Дженерали Застраховане АД и Nescafѐ Dolce Gusto.

Легендата Лили Иванова стана на 80 години

Део и Мариана имат второ момченце!

Пазарувайте от гардероба на българските модни блогъри

 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Развлечения11 ЮНИ 2019

Никога не казвайте тези неща на една булка!

Ако искате да останете приятелка с булката и след сватбата, не казвайте тези неща

Развлечения29 МАЙ 2019

Стартира конкурсът "Най-красивата абитуриентка"

Dir.bg осигурява страхотни награди, а звездното жури ще избере победителката

Развлечения19 МАЙ 2019

Куклата Барби заслужи почетна модна награда

Същата, която имат Том Форд, Майкъл Блумбърг и Мишел Обама