Living : Развлечения16 АВГУСТ 2018

16 места по света, където не стъпва човешки крак

Имате ли смелостта да посетите най-мистериозните и опасни места на планетата?

№1 Международното семехранилище в Норвегия, което съдържа над 100 милиона семена, които биха възстановили хранителните култури на Земята при евентуален Апокалипсис.

№2 Остров Северен Сентинел в Индия е обитаван от племе, което не иска да има никакъв контакт с модерния свят - никой посетил острова не се е завърнал да разкаже защо.

№3 Зоната на смъртта в Чернобил е строго забранена, тъй като нивата на радиация в приблизително 30 километровия участък са толкова високи, че носят смрътна опасност за всеки осмелил се да навлезе в нея.

№4 Прокълнатият остров Повеглия в Италия е известен с това, че 50% от почвата му всъщност са изгорени и заровени човешки останки в следствие на чумата, върлувала там през вековете.

№5 Зона 51 в Щатите е може би най-мистериозното място на света. Никой не знае какво точно се случва в Зоната, но се носят слухове, че там се изследват извънземни и се тестват терористични оръжия.

№6 Змийският остров в Атлантическия океан е обитаван от над 4000 вида отровни змии, включително и златната усойница - най-опасната змия на света.

№7 Мистериозният подземен тунел Метро-2 в Русия е построен по времето на Сталин и се носят слухове, че тунелът е служил за прикритие на хората по високи постове по време на войната.

№8 Новообразувалият се остров Съртси е строго забранен за турсити. Учените непрестанно наблюдават острова, за да разберат как се сформира екосистема без човешка намеса.

№9 Тайният архив на Ватикана съдържа неизвестна на обществото информация за католическата църква, Микеланджело и Мартин Лутер Кинг.

№10 Забраненият остров в Хавай е частна собственост вече над 150 години и дори на звезди като Мик Джагър е отказан достъпът.

№11 Пещерите Ласкаукс във Франция са на повече от 17 хил. години и са покрити в рисунки на диви животни. За да се запази качеството на рисунките, достъпът на хора е строго забранен.

№12 Остров Северният брат се намира до Ню Йорк и е буквално заразен. Неговият обитател Мери Малоун е пренесла вируса коремен тиф от острова към града.

№13 Забранената зона във Фокушима е съвременният еквивалент на Чернобил. След атомната бомба през 2011, нивата на радиация са живото- застрашаващи.

№14 Храмът Исе в Япония е построен без да се използва нито един пирон и на всеки 20 години се преправя. Достъпът е разрешен само за свещениците и императорското семейство.

№15 Бохемската гора в САЩ е годишно събитие, датиращо от 200 години, което събира най-известните политици, нобелови лауерати, военни офицери и др., които извършват тайни ритуали в продължение на 2 седмици.

№16 Островът на маймуните в САЩ е обитаван от над 4000 маймуни от вида резус, като всички те са заразени от вируса херпес Б и затова достъпът на хора е строго забранен.

Светът е пълен с екзотични дестинации и гледки, които спират дъха. Но има и такива места, на които достъпът е забранен и то с причина…

Тайни острови, мистериозни пещери и обезлюдени квартали са само част от списъка с места, на които е забранено да стъпва човешки крак. Достъпът до тях е или строго ограничен или направо невъзможен.

А както знаем забраненият плод е най-сладък. И ако не искате да си навлечете неприятности с местните власти или някои зли сили, може спокойно да разгледате галерията ни с предложения за най-опасните и вълнуващи места по света, които биха уплашили и най-големия фен на хоръра и трилърите.

Вижте и няколко идеи за дестинации, на които е престъпление да не отидете: 

12 инспириращи дестинации за приключенци

Най-красивите острови в Европа

24 нереално красиви места в Италия, в които ще се влюбите

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Развлечения10 ЮЛИ 2019

Запознайте се с първата котка инфлуенсър

Котаракът се казва Ранджи

Развлечения06 ЮЛИ 2019

Известните личности като произведения на изкуството

Звездите от 21 век, както никога не сте ги виждали до сега

Развлечения30 ЮНИ 2019

Най-грозният маникюр, който някога ще видите

Посмейте се на най-големите фалове в историята на маникюра

Развлечения24 ЮНИ 2019

Да си поръчаш DIY къща от Amazon

Искате ли да си поиграете на конструктор с дома си?