Living : Лайфстайл10 ЯНУАРИ 2019

Жени с косми чупят интернет. Какво е Januhairy?

В превод буквално значи “космат януари” и е посветена на това да приемем естественото си окосмяване без чувство на срам

Жените по целия свят трябва да са свободни да се чувстват добре в кожата си. И да приемат, че телата им са несъвършени.

Тенденцията Januhairy (от January и hairy, ако не сте се досетили) обаче отива твърде далече… май. В превод буквално значи “космат януари” и е посветена на това да приемем естественото си окосмяване без чувство на срам – и дори да споделим резултата от липсата на срещи със самобръсначката.

В интернет човек може да открие смайващо голям брой жени, които са прегърнали идеята. Техните снимки събрахме в галерията (спестихме някои от най-травмиращите, между другото), а разглеждането оставяме на ваша отговорност, защото гледката е натурална, разбира се, но определено не я намираме за красива!

Участничките в Januhairy обясняват, че правят това, защото не искат повече да се чувстват като хванати в капан заради общоприетите стереотипи за красота.

“Жените с косми не са по-малко женствени, точно както мъжете без косми не са по-малко мъжествени” – пише една потребителка. “Не искам да се чувствам грозна или мръсна заради това, че съм човешко същество”, казва друга. И човек не би могъл да спори с това, че е нормално и здравословно да не се измъчваме с крайни мисли за това дали сме “достатъчно съвършени”, за да се чувстваме важни, ценни, достойни за харесване и обичане! Снимките в галерията обаче по-скоро могат да предизвикват шок и погнуса, отколкото да спечелят някого за каузата.

Какво мислите вие?

 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

Лайфстайл21 МАРТ 2019

Дрехите, които нанасят най-големи щети на околната среда

Полиестерът е вреден, но знаехте ли, че същото важи за памучните материи?

Лайфстайл19 МАРТ 2019

Дрехи под наем - следващата голяма тенденция в модата

Идеята за споделянето постепенно ще превземе дамския гардероб, смятат Vogue

Лайфстайл08 МАРТ 2019

Каква е историята на Деня на жената

Знаехте ли преди, че денят на жената се празнува от над 1000 години?

Лайфстайл28 ФЕВРУАРИ 2019

7 мъдри мисли на мандарин, които ще внесат хармония в живота ви

Тези китайски мъдри мисли датират от векове и много точно отразяват философията на една от най-старите цивилизации в света.