Living : Лайфстайл19 ДЕКЕМВРИ 2019

Всичко, което ще бъде модерно през 2020-та година

Стилът на 90-те ще направи грандиозно завръщане. Освен това, ще пътуваме все по-отговорно и по-осъзнато

1. Джендър-неутрални теми. Напоследък търсенията на унисекс имена, унисекс прически и дори на унисекс детски стаи са скочили многократно, което със сигурност значи, че джендър неутралната мода ще бъде водеща и през новата година.

2. Стилът на 90-те години. През изминалата 2019-та видяхме голямото завръщане на така нареченото "скрънчи" за коса. Търсенето на гръндж вдъхновение от 90-те пък е скочило с цели 292 процента.

3. Културен микс. В Pinterest драстично са скочили търсения като тези за "арабски сладки", "баня в испански стил". Като цяло интересът към екзотичната храна и чуждестранните мотиви в интериора се очертава тенденция с огромно влияние.

4. Фокус върху дома. Хората търсят все повече вдъхновение за това как да подобрят дома си, да си създадат допълнителни удобства и уют на друго ниво. Много търсени, например, са идеите за мини градини в апартамента или на терасата.

5. Вътрешен баланс. Увеличили са се с над 300 процента търсенията за "дигитален детокс" и с 444 процента търсенията за арт активности с терапевтичен ефект. Ще отделяме все повече внимание и енергия на това да поддържаме духа си спокоен, удовлетворен и фокусиран.

6. Грижа за околната среда. За щастие, една от категорично открояващите се тенденции е желанието да живеем по щадящ природата начин. Хората търсят идеи за това как да намалят отпадъците в домакинствата, както и как да се обличат и да обзавеждат домовете си с находки втора употреба.

7. Контакт с природата. Логично, животът във все по-урбанизирана среда и дигиталното претоварване карат все повече хора да търсят контакт с природата. Само търсенията за "outdoor kitchen bar", например, са скочили с 2,795 %.

8. Всичко, свързано с космоса. Увеличили са се търсенията за "суичър с логото на НАСА", за "пиърсинг на ушите като звездна констелация", "парти за рожден ден на космическа тема".

9. Специална грижа за домашните любимци. Животинките в домовете ни ще стават все по-глезени, съдейки по търсения като тези за кучешки хотели, площадки за игра за котки и за специални курорти, които са pet-friendly.

1. Осъзнато пътуване. Все повече хора ще се ориентират към еко пътувания, с минимална вреда върху околната среда. Пътуванията с влак ще стават все по-популярни, за сметка на самолетните полети. Пътешествениците също така ще проявяват засилен интерес и уважение към местната история и култура.

Докато цяло едно десетилетие си отива, Pinterest публикува своята прогноза за това какво ще бъде модерно през настъпващата нова година.

Сайтът ежедневно посреща милиони потребители, търсещи вдъхновение. Анализирайки търсенията по теми, от Pinterest имат възможност да прогнозират какви са зараждащите се тенденции.

В края на годината, екипът на сайта е направил обзор на 100-те най-актуални теми за 2020-та година. Те са обединени в десет големи категории – именно това ще бъдат тенденциите в стила и в начина ни на живот, които се очаква да дефинират следващата година.

Открийте ги в галерията!

Прочетете още:

Модерните чанти на новата 2020 година

Деним гайд 2020: Идват дънките тип чарлстон и роклите от деним

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

Емпатия за деца
Лайфстайл15 ОКТОМВРИ 2020

Емпатия за деца

Уроци по емпатия и емоционална интелигентност чрез “Упражнения по етикет” от Невена Басарова

Документалният филм "Супермоделите" ще разкаже историите на Синди, Наоми, Кристи и Линда
Лайфстайл08 ОКТОМВРИ 2020

Документалният филм "Супермоделите" ще разкаже историите на Синди, Наоми, Кристи и Линда

Модните икони се събират, за да разкажат преживяното

Алесандра Амброзио позира за корицата на списание с децата
Лайфстайл29 СЕПТЕМВРИ 2020

Алесандра Амброзио позира за корицата на списание с децата

Моделът е на корицата на руското издание на Elle

Трудно се приготвяте сутрин? Ето как да спрете да закъснявате за всичко!
Лайфстайл23 СЕПТЕМВРИ 2020

Трудно се приготвяте сутрин? Ето как да спрете да закъснявате за всичко!

Казват, че денят се познава по сутринта, така че е хубаво да се постараем да направим сутрешното си време приятно.