Living : Лайфстайл31 ДЕКЕМВРИ 2018

Разрешиха шампанското с пържени картофи

Get the party started

Щом от Moët & Chandon вече препоръчват да пием шампанското си с пържени картофи, значи и ние все пак имаме някакъв усет за кулинария.

Новината е малко изненадваща. Но действително от Moët смятат, че пържените картофки се съчетават много добре с пенливата напитка.

Тъй като са хрупкави и солени, те допълват добре свежестта на шампанското и усещането от миниатюрните мехурчета, смята Мари-Кристин Оселин, мениджър по качеството и комуникациите в Moët & Chandon, цитирана от списание Esquire. Номерът е да консумирате картофките само със сол, без сосове или сирене. “Шампанското е питие, към което подхождат семпли храни с не повече от три съставки”, съветва Оселин.

Всъщност, в известния в Ню Орлиънс ресторант Sylvain, едно от най-популярните предложения са именно пържени картофи с шампанско Delamotte Brut, като малката порция е 40 долара, а голямата – 90.

Виненият редактор на списание Food & Wine Рей Айл също е фен на комбинацията. “От години повтарям, че солената и мазна храна е перфектната комбинация с висококиселинна напитка с мехурчета. Пържени картофки, чипс и дори пържени свински кръгчета. Макар че от Moët & Chandon едва ли ще ви препоръчат пърженото свинско – то вече е прекалено простовато за тях!”

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

Лайфстайл09 АПРИЛ 2019

Да отседнеш в бунгалото на Мерилин Монро

Нейният любим хотел Beverly Hills Hotel й посвети нов редизайн

Лайфстайл25 МАРТ 2019

I'm Bringin' Sexy Back

Татуировките по продължението на гръбнака вече не са любими само на Николета Лозанова

Лайфстайл21 МАРТ 2019

Дрехите, които нанасят най-големи щети на околната среда

Полиестерът е вреден, но знаехте ли, че същото важи за памучните материи?

Лайфстайл19 МАРТ 2019

Дрехи под наем - следващата голяма тенденция в модата

Идеята за споделянето постепенно ще превземе дамския гардероб, смятат Vogue