Living : Лайфстайл18 ЮЛИ 2019

Поглед в гардероба на един милионер

Тук трудно ще намерите нещо за над 500 долара

Когато чуем думата “милионер”, веднага си представяме някой като Кайли Дженър или Уил Смит, но истината е, че най-богатите хора в света рядко изглеждат като тях.

В книгата си “Съседът милионер” Томас Станли и Уилям Данкоу провеждат проучване сред американските милионери и откриват данни, които ще учудят повечето от нас.

Истината е, че известните личности, за които така често чуваме, заемат най-малката част сред милионерите в света, а и особено в Америка. Всъщност има много повече тайни богаташи, които просто не се държат като милионери.

Те имат не чак толкова впечатляваща работа, скромни семейства и къщи, които не приличат на палати. Те не карат ферари и не носят скъпи дизайнерски рокли и костюми, но за сметка на това имат милиони долари в банковите си сметки.

Всъщност, ако погледнем в гардероба на средностатистическия милионер, ще открием, че най-скъпата дреха, която някога са купували за себе си или за друг член от семейството, не надвишава сумата от 399 долара. Ако трябва да бъдем по-точни, всеки десети милионер е платил не повече от 195 долара за облеклото си наведнъж… и то най-често тази покупка е била направена само за специален повод. Обувките на милионерите също не струват повече от 140 долара, а часовниците на всеки десети богаташ струват под 50 долара.

Парадоксът, който наричаме “шопинг терапия”

Така се оказва, че повечето милионери, не водят чак толкова бляскав живот, колкото си мислим. Това се дължи на факта, че богатите хора, които успяват да запазят парите си за по-дълго, го постигат с много труд, лишения и пестеливост.

Според повечето изследователи, разглеждали въпроса, всъщност най-правилният начин да се установи колко богат е един човек, е просто да сам да се запита въпроса “Колко дълго мога да продължа да поддържам начина си на живот, ако днес спра да изкарвам каквито и да било приходи”. Кайли Дженър трудно би задържала милионите си за дълго, ако всеки ден носи тоалети за хиляди, но пък милионерите с дрехи за 140 долара биха продължили да се издържат съвсем спокойно.

Българската драма “Ти други дрехи нямаш ли?”

Какво крием зад марковите лога на дрехите си?

Как пилеем парите си, без да усетим

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

Лайфстайл22 АВГУСТ 2019

Всяка иска, мале, да е активистка

Тя не убеждава никого в нищо, докато подпалва клавиатурата си от статуси и пържи целия свят. Предимно виртуално, естествено

Лайфстайл16 АВГУСТ 2019

"Моминската квартира" на Майли Сайръс

Майли закупи този дом в Малибу за себе си след раздялата с Лиъм

Лайфстайл13 АВГУСТ 2019

Лятото е по-хубаво, прекарано до басейна

Плажните партита на Grazia ни дариха с множество щастливи летни моменти

Лайфстайл11 АВГУСТ 2019

30 неща, които да направим преди края на лятото

Рецепта за качествен релакс през последните топли дни