Living : Лайфстайл07 ДЕКЕМВРИ 2019

Международен женски клуб събра над 230 000 лева за благородни каузи

Тазгодишното издание на благотворителния базар на Международен женски клуб – София бе най-мащабното до сега

Тази година месецът, в който се случват чудеса, започна тематично.

Само в рамките на един ден 25-ото юбилейно издание на базара, организиран от Международен женски клуб, успя да събере над 230 000 лева, благодарение на общата работа на дипломати и доброволци от 62 държави… а сумата продължава да расте.Всички парични средства, които ще се съберат, ще бъдат дарени за социално значими български каузи.

Събитието се проведе на първи декември в Интер Експо Център и на него присъстваха над 10 000 души, сред които дипломати и доброволци от 62 държави.

Чуждестранните представители запознаха гостите с родната си култура, като показаха традиционните си храни, напитки и културни шедьоври на събитието.

Сред всички елементи в културната програма най-много интерес предизвикаха представителите на Република Куба със своите екзотични традиционни коктейли, поднесени със специални ефекти, както и организаторите на американския щанд, които предоставиха възможност на посетителите да се снимат с автентичен мотоциклет Harley-Davidson.

Разбира се, имаше и български щанд, на който бяха изложени традиционни ястия и ръчно изработени бижута. За най-малките пък бяха подготвени специални изненади от екипа на Фондация “Happy Donkeys”, който осигури две магаренца, обучени за работа с деца с аутизъм.

За доброто настроение на публиката се погрижиха и Жана Бергендорф, Устата, Софийски духов оркестър, Мехехе, Ева Пармакова и Християна Лоизу.

Почетни гости на базара бяха Н. В. Цар Cимеон II и Н. В. Царица Маргаритa. Н. Пр. Херо Мустафа, посланик на САЩ, Н. Пр. Наргиз Гурбанова, посланик на Република Азербайджан, Н. Пр. Д-р Ахмед Ал Матбух, посланик на Държавата Палестина и доайен на Дипломатическия корпус в Република България, също удостоиха събитието със своето присъствие и подкрепа. Красимир Ненов, изпълнителен директор на КонтурГлобал Марица Изток 3, също беше на базара като представител на компанията.

Любов и жажда да подкрепим уязвимите и нуждаещите се – това са ценностите, които винаги са обединявали всички нас, членовете на Международен женски клуб – София. Различните култури и традиции никога не са ни разединявали, а дори напротив – помагали са ни да осъзнаем единствената универсална истина, а именно че заедно можем да бъдем по-добри и по-силни. Благодаря на всички участници, които подкрепиха 25-ото най-мащабно издание на базара и помогнаха да съберем тази значителна сума, с която ще подкрепим редица каузи през 2020 г.!“, сподели Албена Джоунс, Президент на Международен женски клуб – София.

Повече за Международен женски клуб – София може да откриете тук.

 

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

Лайфстайл18 ЯНУАРИ 2020

Най-критикуваните корици на модните списания

Фотошоп гафовете държат първенството в този списък

Лайфстайл17 ЯНУАРИ 2020

На гости в новото имение на Карди Би и Offset

Рап семейството купи имота за близо 6 милиона долара, след като двамата цели две години търсила мечтания си нов дом

Лайфстайл16 ЯНУАРИ 2020

Еспресо, американо или лате? Какво издава за характера на човек любимото му кафе

Любителите на еспресо са общителни и гъвкави, лате пият нерешителните

Лайфстайл14 ЯНУАРИ 2020

Ейкън създава собствен град на бъдещето

В Akon City ще се използва само криптовалута "AKoin"