Living : Лайфстайл16 НОЕМВРИ 2019

Музикално образувание

Парчетата на Ким Кардашиян, Ни-Ло и Къци са нещо, което не бихме искали да се повтаря

Каква е разликата между музика и обикновен шум?

Нагледно научаваме от тези няколко парчета, в които хора, по разни причини известни, се пробват да пеят.

Ким Кардашиян – “Jam”

На английски “jam” означава няколко неща, сред тях “мармалад” и “задръстване”. И двете значения стоят релевантни към едноименния сингъл, с който Ким Кардашиян “зарадва феновете си” (кашлук, кашлук!) преди няколко години. Песента “Jam (Turn It Up)” наистина е мармалад, който задръства слуха както с неприятния синтетик вокал, така и с непростимо глупав текст. В клипа Ким се дупи и облизва мокра (какво друго), но пък накрая е дарила приходи от песента за благотворителност. Струваше ли си обаче, питаме ние.

Николета и Ванко 1 – “Истински обичана”

И тази песен е не по-малък мармалад, достатъчно е само да споменем Николета, Ванко, Валери, че и ни в клин, ни в ръкав участие от Мартин Карбовски. Няма нужда да припомняме, че парчето наистина предизвика фурор за около седмица, само че с тъпотата си и с мъчителната липса на капчица вокални способности у напиращата за певческа слава Николета. Момичето пошава бавно с бедра върху капака на червеното ферари, изви сладък, но немощен гласец в припева, пък после бързо видя накъде отива работата и се отказа повече да пее – само че първият й и последен сингъл все пак си запази място в най-модерната ни история със своята знаковост за хората, които нямат талант, нямат задръжки, имат пари и от това триединство се ражда българското антиизкуство.

Парис Хилтън – “Good Time”

Би било приятна изненада, ако Парис беше запяла нещо различно от “Let’s party, and have a good time…” – но това си знае, това си пее. По гласови данни се нарежда току до Ким и Ни-Ло.

Къци Вапцаров – “Трака Трак”

Ако не ви се гледа целия клип на Къци, то поне слайднете до 1:06 и после до 2:58, за да се насладите на най-трогателните моменти от хореографията. Но всъщност ние знаем, че ще гледате целия клип! И то няколко пъти, преди най-после да повярвате на очите си.

Жизел Бюндхен – “Heart of Glass” 

Жизел е готина мацка и съжаляваме, че трябва да го кажем, но не трябваше да записва песен. Парчето е кавър на хит на Blondie, за подкрепление е докарана бронебойната хит машина Bob Sinclair, а самата Жизел също се старае, но как да го кажем най-просто – музиката не е нейното амплоа. Акцентът й също не помага, а кадрите, на които кърши тяло зад стойката на микрофона и я погалва двусмислено, облечена в леопардов бански, скапват нивото тотално. Seriously, Жизел???

Анита Мейзер – “No Bambino”

Някои от вас може би си спомнят Анита, която около 2008-ма долетя обратно у нас от Лас Вегас и за известно време пърхаше, по-скоро тромаво, като голяма черна пеперуда около прожекторите на светското живуркане. Рекордните 1500 кубика силикон в двете гърди натежаха като аргумент пред издателите на Playboy и й спечелиха една корица (www.playboy.bg), появи се и песен. Е, Анита може да е спокойна, че парчето има поне двама фена – Киро Скалата и папагалът Коко, които й партнират във видеото.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

Лайфстайл07 ДЕКЕМВРИ 2019

Международен женски клуб събра над 230 000 лева за благородни каузи

Тазгодишното издание на благотворителния базар на Международен женски клуб – София бе най-мащабното до сега

Лайфстайл06 ДЕКЕМВРИ 2019

Обявиха кой ще бъде цветът на 2020 година

Пригответе се да виждате класическото синьо на всяка стъпка

Лайфстайл05 ДЕКЕМВРИ 2019

Pirelli търси Жулиета през 2020

Новият календар се вдъхновява от една от най-известните романтични героини в литературата - Жулиета

Лайфстайл03 ДЕКЕМВРИ 2019

Вторник за добро - денят, който ни учи да даваме на другите

Инициативата Giving Tuesday вече седма година вдъхновява хората по света да бъдат по-добри