Living : Лайфстайл14 ЮНИ 2019

Край на свободния секс заради новите правила?

В момента се случва сексуална контрареволюция, смятат участници в събитие от поредицата EVA Talks

Идва ли краят на спонтанността в ухажването и секса? Дали в момента не ставаме свидетели на сексуална контрареволюция?

За мъжете, жените и това, което се променя между тях говориха участниците в “Забранената целувка” – второто събитие от поредицата EVA Talks, на което домакин стана списание EVA.

Поводът за него и вдъхновението за темата дойдоха от “забранената целувка” на Кубрат Пулев и репортерката, известна като Джени Суши – една непоискана целувка, която се превърна в световен скандал и изправи пред заплаха кариерата на най-добрия ни боксьор. Примерът обаче изобщо не е изключение, защото привличането между половете в последните години все повече е на прицел. Един нежелан жест може да бъде просто повод за отхвърляне. Но може и да те вкара в затвора. Къде е границата? Все още я чертаем, и именно върху нейната траектория се фокусираха участниците в дискусията.

Те бяха: юристът и блогър Елисавета Белобрадова, известна от сайта „Майко мила”, журналистът Ваня Николова, докторът по философия и познавач на литературата и религиите Андрей Захариев и блогърът и създател на благотворителната кампания “Капачки за бъдеще” Лазар Радков.

“Когато жена се облече предизвикателно, това не е покана за нападение, а за разговор. Смятам, че целувката на Кубрат Пулев не беше нищо друго, освен секс. Неосъществен секс, но пък осъществено съдебно дело. От такива ситуации излизаш или щастлив, или с поука”, каза Елисавета Белобрадова. “Не” означава “не”, допълни тя.

“Сексът все повече става обект на правото. Не знам дали това е нормално. През 1968 година имахме сексуална революция. Сега говорим за сексуална контрареволюция. Не знам дали сега може да бъде сниман филм като “Фатално привличане” (в който героинята на Глен Клоуз тормози героя на Майкъл Дъглас, след като той се опитва да скъса с нея – б.р.), въпреки че и срещу него тогава скочи феминисткият комсомол в Америка”, каза Ваня Николова.

“Политическата коректност е точно такава контрареволюция. Това е връщане на консерватизма. Във викторианското общество жената е била поставена на пиедестал, тогава никой не е могъл да си представи, че може да я докосне. Мъж и жена са се срещали в присъствието на трети човек”, допълни Андрей Захариев.

След края на дискусията гостите се насладиха на по чаша вино, много прегръдки и целувки – в рамките на позволеното, разбира се. Всички гости имаха възможността да опитат и от свежестта на водата Persena Rose с био розов екстракт.

Събитието бе реализирано с подкрепата и участието в дискусията на British American Tobacco, А1, Domaine Boyar, RIU Pravets и Алка България.

Прочетете още за връзките:

Как и защо микроизневярата счупи интернет

12 истини, които осъзнаваме, едва когато открием истинската любов

Кратко, просто и ясно за това какво е “щастлива връзка”

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

Лайфстайл24 ЯНУАРИ 2020

10 000 долара в подаръци за гостите на наградите "Грами"

Бижута, козметика, масажор и дори луксозен конец за зъби ще радват звездите

Лайфстайл22 ЯНУАРИ 2020

Нападнаха Бионсе заради размерите в колекцията й

Критиката не попречи на комерсиалния успех на колекцията, която се разпродаде напълно за дни

Лайфстайл18 ЯНУАРИ 2020

Най-критикуваните корици на модните списания

Фотошоп гафовете държат първенството в този списък

Лайфстайл17 ЯНУАРИ 2020

На гости в новото имение на Карди Би и Offset

Рап семейството купи имота за близо 6 милиона долара, след като двамата цели две години търсила мечтания си нов дом