Living : Лайфстайл11 АПРИЛ 2018

Как да си направим селфи

7 основни правила гарантират, че ще получим ефектен кадър

Нека си признаем, момичета, обичаме селфитата и обичаме да ги правим по всяко време, от всеки възможен ъгъл. Колко ще бъдат публикувани в Instagram, вече е отделен въпрос.

Как обаче да се справяме като професионалисти и на кадрите да изглеждаме с перфектни стил, кожа, зъби и коса? Да, знаем, че Instagram не е реалният свят, но все пак всяка жена иска да изглежда добре и със самочувствие. Има няколко основни правила, които ще ви гарантират перфектното селфи:

# 1: Уверете се, че имате правилната техника

Сигурни сме, че сте доволни от своя смартфон, но не забравяйте, че не само телефоните могат да направят качествена снимка. Може да инвестирате в професионален фотоапарат, с който ще постигнете идеалния кадър. Много модели днес са свързани с мобилните ни и няма да има проблем да качвате снимки директно там.

# 2: Открийте най-добрата си страна

Забелязали ли сте, че голяма част от звездите позират в почти едно и също положение? Истината е, че те знаят кой е най-добрият им профил и държат именно той да бъде на преден план. Но как точно да разберете вашата най-добра страна? Експертите отговарят. „Ако имате голяма брадичка, може би сте избягвали да си правите снимки отстрани или отдолу, а само отгоре. Но ако искате лицето ви да изглежда по-тънко, насочете камерата странично от лицето ви. Накрая, ако имате голямо чело, “избягвайте снимките от прекалено високо, а насочете обектива малко над линията на очите, за да издължите лицето си,” казва фотографът Стедман.

Учени откриха причината за кофти селфитата

# 3: Снимайте се от правилния ъгъл

Вече сте разбрали кой е най-добрия ви профил, но какво ще кажете да научите и кой е най-добрият ъгъл за снимки? В интервю за Allure, гримьорът Ник Баройз споделя, че “за повечето хора, най-добрия ъгъл за снимка, е този, който е малко над линията на очите им. И най-вероятно няма да се взират директно в камерата,” споделя beauty гуруто.

# 4: Перфектен грим

Не си мислете, че трябва да заложите на тонове грим, за да изглеждате добре на снимка. Важен е балансът! Ако харесвате повече очите си, подчертайте тях. Важно е да се чувствате добре. Това ще си личи и на кадрите.

Beauty триковете за перфектно селфи

# 5: Осветлението е всичко

Може би вече сте се снабдили със специално осветление за телефона (LuMee), но наистина ли това е най-доброто, за да постигнете перфектното селфи? Фотографът и моден блогър Кандис Лейк съветва, за да избегнем сенките или торбичките под очите на снимките да се снимаме, обърнати директно към слънцето. “Златният час за заснемане на снимка е по време на изгрев или на залез слънце, когато светлината е ниско и най-красива”, казва тя пред сп. Allure. Тя обяснява да предпочитаме естествената светлина, тъй като изкуствената „добавя жълта светлина“.

# 6: Изучете приложенията за обработване на снимки

След като вече сте уловили сутрешната светлина и сте снимали най-добрия си ъгъл, вече имате перфектната снимка. Време е да я редактирате с помощта на приложения, като вечно популярния Facetune, или пък да опитате любимия app на царицата на селфитата Ким Кардашян – Perfect365.

# 7: Добавете филтър

Е, как да публикуваме дадена снимка, без да сме добавили филтър? А знаехте ли, че има филтри, които научно доказано ни карат да изглеждаме по-привлекателни? Yahoo Labs и Georgia Tech са анализирали над 7.6 милиона снимки в Instagram и са открили, че Mayfair, Valencia, Hefe, Nashville и Aden ни карат да изглеждаме най-добре и събират най-много лайкове в социалните мрежи.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

Лайфстайл08 АПРИЛ 2018

В кухнята на една парижанка

10 неща, без които "диетата" на нито едно френско момиче не може

Лайфстайл17 МАРТ 2018

Учени откриха причината за кофти селфитата

Всички вече можем да спим по-спокойно

Лайфстайл13 МАРТ 2018

Любимите храни на звездите

Бургери, бисквитки и сладолед са само част от предпочитанията на известните дами:

Лайфстайл08 МАРТ 2018

Вече изглеждаме още по-стилно!

MissBloom е с нова пролетна визия и още повече мода и звезди