Living : Лайфстайл29 СЕПТЕМВРИ 2018

Glenfiddich откри най-иновативния барман в България

Победителят в българския финал ще представя България на световното състезание

Едномалцовото шотландско уиски Glenfiddich постави начало на ежегодното си състезание за бармани World’s Most Experimental Bartender и откри своите български финалисти в лицето на Герман Гочев – барман в Martini Bar, Варна и Влади Симеоновбариста в Coffero.

Победителят на българския финал създаде авторски коктейл, който демонстрира експерименталните му нюх и умения и му спечелиха място на световния финал, на който, заедно със своя колаборатор, ще представят България в борбата за приза „Най-иновативен барман в света“.

Глобалният посланик на бранда Glenfiddich Струан Грант Ралф сподели: „Изключително сме развълнувани да стартираме новото издание на World’s Most Experimental Bartender по напълно нов начин. Като марка, известна с иновативния си подход към уиски изкуството, се вълнуваме да запознаем творци, които може би никога не биха се срещнали при други обстоятелства, и да наблюдаваме как си партнират и създават нови творения, които прекрачват границите на фантазията и индустрията.”

Първият кръг от финала ще се проведе в Дъфтаун – домът на Glenfiddich. Там участниците ще се запознаят с колаборатори от различни вдъхновяващи творчески сфери като изкуство, дизайн, музика и още.

Сформираните двойки ще се изправят пред серия предизвикателства, фокусирани върху уискито, които ще ги потопят в света на Glenfiddich и ще им предоставят уникалната възможност да обменят опит с експерти от дестилерията, които ще им разкрият похватите, превърнали Glenfiddich в най-награждаваното шотландско едномалцово уиски в света.

Екипирани с нови знания, финалистите ще отпътуват към кипящия от енергия Глазгоу, където ще се проведе финалния кръг от състезанието. В „отворен финал“ на живо отборите ще се изправят пред едно последно предизвикателство за престижната титла „Най-иновативен барман в света“.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

Лайфстайл28 ЮНИ 2019

Да поговорим честно за явлението plus-size. Може ли това да си дебел да бъде "кауза"?

Медиите и модните марки с готовност експлоатират проблема на все повече жени с наднорменото тегло

Лайфстайл25 ЮНИ 2019

Българската драма "Ти други дрехи нямаш ли?"

По един детински и първобитен начин дрехите са превърнати в мерило за успеха и качеството ни на живот

Лайфстайл18 ЮНИ 2019

А вие бихте ли купили този бански за 1 паунд?

Предложението на марката Missguided наля масло в огъня на дискусията за вредата от бързата мода

Лайфстайл14 ЮНИ 2019

Край на свободния секс заради новите правила?

В момента се случва сексуална контрареволюция, смятат участници в събитие от поредицата EVA Talks