Living : Лайфстайл02 НОЕМВРИ 2012

Еко мода от Стела Макартни

Знаеш ли колко вода се използва при боядисването на дрехите, произведени в целия свят за 2 години? Количеството е колкото водата в цялото Средиземно море!

Знаеш ли колко вода се използва при боядисването на дрехите, произведени в целия свят за 2 години? Количеството е колкото водата в цялото Средиземно море!

Адидас обаче са открили нова технология за боядисване, наречена DryDye, с която количеството на използваната при процеса вода е много по-малко. Първият тишърт, създаден по този начин е вече реалност. Казваме браво на Стела Маккартни за усилията да даде на модния бизнес еко насоченост.

На снимката можеш да видиш модела, който е направен с новата технология. Самата Стела Маккартни заяви: “Много вълнуващо е да се работи с такава иновативна технология. Много важно е за нас да отправим посланието за устойчиво развитие чрез DryDye. Надявам се да продължим и в бъдеще с иновациите в тази посока.”

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

Лайфстайл17 СЕПТЕМВРИ 2019

Second Hand September: Защо модните инфлуенсъри няма да си купят нищо ново този месец?

Това е може би единственият тренд, който ни кара да не си купуваме нови дрехи

Лайфстайл14 СЕПТЕМВРИ 2019

Пловдив дарява енергия на нуждаещи се семейства

Топ атлетът ни Йордан Йовчев ще открие инсталацията на 14 септември, а всеки желаещ може лесно да се включи

Лайфстайл13 СЕПТЕМВРИ 2019

Вместо реклама на McDonald's - хотели за пчели

В Швеция веригата за бързо хранене отново прави опит да отклони вниманието от проблемите си с опазването на околната среда

Лайфстайл11 СЕПТЕМВРИ 2019

Вълшебството на свободата: С три деца и малка ферма в Тоскана

Това младо семейство на белгийка и италианец изоставя живота в града, за да отглежда децата си сред самотни хълмове, с кокошки и стадо овце