Living : Гост автори : Living : Лица11 ФЕВРУАРИ 2016

Уикенд по Монакски с Mademoiselle Aia

Щастието има различни адреси и Монако със сигурност е един от тях

Всичко, което ви е необходимо за романтичен уикенд в Монако е… любим човек, с когото да споделите момента, паспорт, пари (никога не са излишни, но не се лъжете, че трябва да си милионер, за да посетиш кралството) и, разбира се, слънчеви очила, защото през по голямата част от годината времето е слънчево.

Guest Blogger Alice (6)
Guest Blogger Alice (1)

Как да стигнете:
За жалост от София няма директен полет до Ница, но винаги можете да вземете билет с прекачване ( аз лично предпочитам Мюнхен или Виена – почти гарантирано е, че ще стигнете навреме и няма да ви изгубят багажа, както често правят италианците). На летището в Ница може да вземете такси за около 100 евро в посока или хеликоптер, малко по-скъпо е (133 евро), но гледката наистина си заслужава – а ако гоните бюджет, можете да вземете и автобус номер 110 – ще ви струва около 22 евро в едната посока.

Guest Blogger Alice (13)

Guest Blogger Alice (12)

Къде да отседнете:
Уикендът е официално открит с настаняването в Hotel Metropole. Стилът Бел епок, ароматът на амбър, както и spa-то, което е реновирано от Карл Лагерфелд са само част от нещата, които ще ви накарат да се влюбите в хотела. А закуската край басейна е всичко, от което се нуждаете – слънце, горски плодове, френски кроасани и любимото кафе о ле за събуждане.

Guest Blogger Alice (4)

Guest Blogger Alice (2)

Предпочитаната шопинг спирка на it-момичетата от града е mc market и one boutique – мултибранд бутици за дрехи и аксесоари, намират се в луксозния Metropole Shopping Centre.

Обядът продължава в Sphere Cafe. Космополитно местенце, известно сред местните. Опитайте пастата арабиата, малко по-лютива е, но на мен ми е харесва.

Guest Blogger Alice (10)

Guest Blogger Alice (9)

Cafe de Paris! Тук е мястото, където можете да се насладите на френската сладост от живота с чаша шампанско и красиво преминаващите хора.

Хората … Богати са емоционално, а и финансово… но това като че ли не ги интересува толкова. Умеят да се забавляват и го правят спокойно, с финес, някак си ненатрапчиво.

Guest Blogger Alice (8)

Нощният живот:
Започнете в легендарното “Casino de Monte-Carlo”, като опитате късмета си на рулетките. Човек не знае кога може да се окаже точно неговата звездна вечер!

Buddha Bar е една от най-горещите точки в Монако през последните години. Привлича с екзотичната си атмосфера и божествените коктейли. Белинито им наистина си заслужава, опитайте го.

Guest Blogger Alice (5)
Alice

Sass Café на Авеню Грейс Кели е позната парти дестинация на много звезди. Там бързо ще промените дрескода от “високи обувки” на “боси” и ще продължите нощта с луди танци по масите до зори.

Вкусът на пътешествието е сладък, но завърнеш ли се у дома – ще го усетиш истински.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГОСТ АВТОРИ

Гост автори08 МАРТ 2018

Бохемската романтика на Денина Мартин

Miss Bloom предизвика модния блогър да изрази себе си чрез колекцията на Thomas Sabo

Гост автори14 СЕПТЕМВРИ 2017

Любимият непретенциозен пуловер

Нашият гост блогър Милена Витанова разкрива формулата на небрежния шик тази есен

Гост автори08 ЮЛИ 2017

Лесни десерти за деца (и не само!) за летните жеги

Нашият гост блогър Милена Витанова ни приготвя вкусни и полезни изкушения

Гост автори12 МАЙ 2017

11 неща, които да вземете на круизно пътешествие

Нашият гост блогър Милена Витанова дава насоки за най-важното, което да добавите към багажа си