Living : Лица31 МАЙ 2018

Шеф Виктор Ангелов: Ако готвиш с апатия, това си личи в храната

Екслузивно пред EVA за готвенето и за брака си

“Наскоро всички започнаха да се интересуват от готвачи и да ни представят в публичното пространство като новите секссимволи.”

Това категорично забелязва Виктор Ангелов – звездата от първия сезон на Hell’s Kitchen България и първият българин, шеф на петзвезден хотел в цял свят, и трикратен притежател на титлата “Ресторант на годината”.

“Дали хората ме възприемат като достатъчно атрактивна партия не ми определя щастието,” пояснява шеф Ангелов. “Радвам се, че и телевизиите, и киното се обърнаха към нашата професия. Това ни популяризира и вкара в домовете на хората. Което пък дава възможност да я развиваме.

В ексклузивно интервю за списание EVA той говори както за добрата храна, така и за любопитния си личен живот. Влюбен е в настоящата си съпруга още като тийнейджър, но тогава се разминават и Виктор я чака цели 20 години, през които тя изживява един брак и ражда две деца.

“Тя беше влюбена в един мой приятел и аз направих реверанс спрямо себе си. Със сигурност не спрямо нея. Не мога да определям чувствата на другите хора. Знаех, че има силно влечение към този човек. Бяхме на 17-18 години. В края на краищата тя се омъжи за него, създадоха две прекрасни деца. Разбраха, че не са един за друг и аз поех “щафетата”.

В кухнята за шеф Ангелов най-големият враг е апатията.

“Ако готвиш апатично, суровините са добри, имаш техника, но нямаш настроение, нямаш отношение, в храната си личи това. С храната не можеш да излъжеш.”

Цялото интервю четете на сайта на списание EVA.

Интервю: Ваня Шекерова
Снимки: Hell’s Kitchen

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦА

Лица13 ДЕКЕМВРИ 2018

Модната икона на 2018 г., която светът не очакваше - Езра Милър

Невероятен актьор, бунтар, уязвим и без сексуални граници

Лица04 ДЕКЕМВРИ 2018

Girl On The Go: Мона в очакване

Бюти дневникът на бременната актриса

Лица17 НОЕМВРИ 2018

Болката остава за Надя Мурад

Надя Мурад е първият гражданин на Ирак, получил Нобелова награда. Продадена като секс робиня от "Ислямска държава", тя успява да избяга и да разкаже историята си

Лица16 НОЕМВРИ 2018

Ода Жон: Талантът се завръща в България

Този месец София повтаря името на художичката Ода Жон. Списание Grazia се срещна с нея, за да отговори на въпроса защо