Living : Лица17 ЯНУАРИ 2019

Серена Уилямс: “Да проявиш сила не е лесно. Но накрая ще имаш уважението на другите”

Легендата говори за трудния си път като тъмнокожа жена в тениса

Какво си спомня Серена Уилямс за първите си стъпки в големия тенис като тъмнокожа жена?

Спортната легенда признава, че за нея и сестра и Винъс не е било никак лесно, по простата причина, че не са имали пример, на който да се уповават.

“В тениса нямаше тъмнокожа състезателка, за която да си кажем: Ето, искам да стана като нея. Ние двете, сами трябваше да бъдем това, което искаме да станем”, казва Серена пред списание “Алюр”.

Серена подкрепи гола борбата с рака на гърдата

“Аз и Винъс нямахме притеснения от това да носим плитки на корта. Нямахме притеснение от това да бъдем тъмнокожи. Нашите родители ни научиха на това да се обичаме такива.”

Серена споделя, че ще научи дъщеря си Алексис Олимпия да бъде силна. “Да бъдеш силен не е никак лесно, особено в днешния свят. Не е лесно да се изправиш и да се застъпиш за това, което си. Но накрая неминуемо ще имаш уважението на другите. Хората, които са оставили следа в историята, са именно онези, които са били силни и са продължили да се борят за това, в което вярват. Макар че в началото, о, Боже, е било толкова трудно!”

Серена би искала дъщеря й да научи и това, че истинската красота е нещо, което носим вътре в себе си. “Да даваш е красиво. Да бъдеш добър и скромен е абсолютната красота.”

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦА

Лица10 ЮЛИ 2019

Коя е Брукс Нейдър, новото попълнение за Sports Illustated?

Брукс е бъдещ супермодел, чиято кариера сега започва

Лица05 ЮЛИ 2019

Сексът без любов е възможен, смята Калин Врачански

Актьорът в разговор със списание Esquire