Living : Лица09 МАЙ 2020

Росарио Доусън – 41 години талант и красота

Честит рожден ден, Росарио

Rosario Dawson attends the 'This Must Be The Place' premiere during the 64th Annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 20, 2011 in Cannes, France./NIKO_B011/1105202105/Credit:NIKO/NIVIERE/LE FLOCH/SIPA/1105202110, Image: 228536788, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: NIKO/NIVIERE/LE FLOCH / Sipa Press / Profimedia

Отбелязваме 41-ия рожден ден на тази любима, красива и талантлива жена с галерия от снимки и малко известни факти за звездата, която винаги стои далеч от радара на холивудските клюки.

Помним я още от 1995 г., когато направи дебюта си на голям екран във филма „Хлапета“, разбунил духовете още с излизането си, за да остане сред емблемите на 90-те.

Майката на Росарио Доусън – Изабел, е писателка и певица с пуерторикански и кубински корени. Изабел ражда дъщеря си само на 16 години, а когато тя е на 1 година се омъжва за Грег Доусън, който я приема напълно и отглежда като собствено дете.

Доусън направи същото за Лола – момичето, което осинови през 2014 г. Осиновяването винаги е било част от семейния план на звездата. Още петгодишна, когато разбира, че е осиновена, тя казва на майка си, че също ще осинови дете.

Мултиталант

Освен актриса, Росарио е талантлива певица и танцьорка. Доказателство е ролята й на Мими във филмовата адаптация на Rent през 2005 г.

Защитник на позитивността към тялото

Доусън говори за позитивното отношение към тялото, години преди това да стане главна фиксация в социалните медии. През август 2011 г. пред списание Shape, тя споделя, че въпреки похвалите, които получава за загубените килограми покрай ролята на умиращата от Спин наркоманка във вилма Rent, се чувства направо осакатена.

И винаги припомня на всички момичета, че “всичко е ретуширано… никой от нас не изглежда така.“

Активно се занимава с филантропия

Работата на Доусън с The Lower Eastside Girls Club е добре известна, тъй като отдавна абсолютно доброволно й посвещава време и позиция. Тя е член на Съвета на директорите и активно се застъпва за клуба, който има за цел да бъде “сигурно убежище с програми в областта на изкуствата, науките, лидерството, предприемачеството и доброто здраве на подрастващите момичета.“

През 2018 г. актрисата също участва в RESPECT! – кампания за прекратяване на домашното насилие.

Горещата афера на Росарио и Кори Букър

Актрисата и сенатора на Ню Джърси не крият връзката си. Към кандидатурата му за президент на изборите през ноември 2020 демократите хранят големи надежди за промяна на статуквото и политиката на Доналд Тръмп, който Букър откровено и нееднократно критикува.

А ние нямаме никакви съмнения, че тази невероятно красива, талантлива и завършена жена, не може да бъде засенчена от никой мъж.

Снимки: Profimedia, Instagram

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЦА

Най-зашеметяващите творби на Кристо
Лица01 ЮНИ 2020

Най-зашеметяващите творби на Кристо

Вчера се сбогувахме с артиста Христо Владимиров Явашев

Girl On The Go: Ивана Александрова
Лица15 МАЙ 2020

Girl On The Go: Ивана Александрова

Любимата блогърка и влогърка разкрива любимите си находки за пролетта и тенденциите, които обикна през този сезон.

"Истинската красота е да бъдеш верен на себе си." Днес Летисия Каста навършва 42 години
Лица11 МАЙ 2020

"Истинската красота е да бъдеш верен на себе си." Днес Летисия Каста навършва 42 години

Празнуваме неподправената красота на вече 42-годишната актриса, топмодел и майка.

В годината, в която няма да има Met Gala, обръщаме поглед назад към най-стилните звездни тоалети
Лица04 МАЙ 2020

В годината, в която няма да има Met Gala, обръщаме поглед назад към най-стилните звездни тоалети

Най-голямото модно събитие всяка година този път няма да се проведе, затова пък търсим вдъхновение сред снимките от изминалите досега години